30. června 2014 • 09:40

Ano, simuloval jsem! Omlouvám se, překvapil Robben po Mexiku

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemský útočník Arjen Robben, kterému nemůžou v Mexiku kvůli rozhodující penaltě v osmifinále mistrovství světa přijít na jméno, překvapil a omluvil se za filmování. Jenže to má jeden háček - Robben se rozhodně nekaje za klíčový okamžik v nastaveném čase, ale za přihraný pád v prvním poločase.



"Musím se omluvit," nechal se Robben slyšet v nizozemské televizi. "V první půli jsem filmoval. Na konci to byla penalta," má jasno hvězda Bayernu. Robben ve čtvrté minutě nastavení osmifinále pronikl po koncové čáře do vápna a udělal zasekávačku zpět do hřiště.

 

Mexický kapitán Marquéz sice zřejmě zasáhl špičku Nizozemcovy kopačky, ten ale předvedl teatrální pád, po kterém portugalský sudí Pedro Proenca pískl penaltu. "Robben filmoval třikrát," má jasno mexický kouč Miguel Herrera.

Poprvé se Mexičané báli penalty na konci prvního poločasu, když Robben padl ve vápně po souboji s Hectorem Morenem. Podruhé se poroučel k zemi v penaltovém území těsně před vyrovnávacím gólem Sneijdera.

Klíčový okamžik zápasu - Mexičan Rafael Marquéz se dotkl Robbenovy kopačky a Nizozemec se poroučel k zemi - penalta
Klíčový okamžik zápasu - Mexičan Rafael Marquéz se dotkl Robbenovy kopačky a Nizozemec se poroučel k zemi - penalta

"Hráče, který se snaží filmovat byste měli upozornit, a když to Robben udělal znovu, měli byste ho poslat ven," čílil se horkokrevný mexický trenér. Proč FIFA vybírá rozhodčí ze stejné konfederace jako Nizozemsko? Proč ne třeba rozhodčího z Jižní Ameriky, Asie nebo Afriky?" ptal se jízlivě Herrera.

Mexický kapitán Marquéz pak po zápase tvrdil, že Robben mluvil o šťastné penaltě. "Mluvil jsem s ním po zápase a řekl mi, že to nebyla penalta. První faul prý na penaltu byl, ale ten se nepískal."

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud