10. července 2014 • 00:32

Argentina si zahraje FINÁLE. Nizozemsko přetlačila v penaltách

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Argentiny v semifinále mistrovství světa porazili Nizozemsko na penalty 4:2, když i po prodloužení skončil zápas v Sao Paulu bez branek. Dvěma chycenými pokusy se blýskl brankář Sergio Romero. Svěřenci Alejandra Sabelly v nedělním finále vyzvou Německo, které v úterý deklasovalo domácí Brazílii 7:1. Argentina si zahraje o zlato poprvé od roku 1990, kdy podlehla právě Němcům.



Semifinále MS Argentina - Nizozemsko ONLINE ZDE>>>

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 7. • 22:00
Nizozemsko
Nizozemsko
0:0
ONLINE
9. července
22:00
Argentina
Argentina
Góly

Domácí:

Hosté: . Rodríguez

Sestavy

Domácí: Cillessen – Vlaar, De Vrij, Martins Indi (46. Janmaat) – Kuijt, Wijnaldum, Sneijder, de Jong (62. Clasie), Blind – Robben (C), van Persie (C) (96. Huntelaar).

Hosté: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo – Biglia, Mascherano, Pérez (81. Palacio) – Higuaín (82. Agüero), Messi (C), Lavezzi (101. Rodríguez).

Náhradníci

Domácí: Vorm, Krul, Janmaat, Verhaegh, Veltman, Kongolo, de Guzmán, Clasie, Lens, Huntelaar, Depay

Hosté: Orión, Andújar, Campagnaro, Fernández, Basanta, Fernández, Álvarez, Gago, Rodríguez, Palacio, Agüero

Karty

Domácí: Martins Indi, Huntelaar

Hosté: Demichelis

Rozhodčí

Çakιr – Duran, Ongun (vš. TUR)

Stadion

Arena Corinthians, São Paulo, Brazílie

První šanci měla v patnácté minutě Argentina. Kapitán Messi, který 92. startem v reprezentaci překonal legendárního krajana Diega Maradonu, však z přímého kopu ze slibné vzdálenosti trefil jen brankáře Cillessena.

Další průběh poločasu byl oboustranně opatrný a zaměřený na defenzivu. Mužstva zřejmě nechtěla dopustit, aby se dělo něco podobného jako v úterý, kdy Německo nastřílelo už v úvodní půlhodině Brazilcům pět gólů.

V předchozích třech vzájemných zápasech padly dohromady jen tři góly a ani v Areně Corinthians si diváci velké ofenzivní podívané neužili. Ani po přestávce útočníci prakticky nedostávali prostor. Nizozemci těsně bránili Messiho, na druhé straně se zase nedokázali prosadit Robben s Van Persiem.

S nástupem silného deště přibývalo u obou týmů nepřesností. Když už se hráči dostali k zakončení, přerušil jejich snahu ofsajd, jak se to stalo v případě Van Persieho i Argentince Higuaína.

Až v poslední minutě druhé půle se po narážečce se Sneijderem prodral před branku Robben, jenže na poslední chvíli mu vypíchl míč bránící Mascherano. Nizozemci ani v devátém duelu neprohráli s Jihoameričany v normální hrací době.

Sergio Romero vychytal Vlaara a Sneijdera, překonali ho pouze Robben a Kuijt
Sergio Romero vychytal Vlaara a Sneijdera, překonali ho pouze Robben a Kuijt

Taktická bitva dlouho pokračovala i v prodloužení. Ve 116. minutě zahodil velikou šanci střídající Argentinec Palacio, jenž se dostal do Cillessenovy bezprostřední blízkosti, ale hlavou poslal míč jen do jeho rukavic.

Nizozemský kouč Van Gaal tentokrát neposlal na hřiště náhradního gólmana Krula, který ve čtvrtfinálovém rozstřelu dvěma lapenými penaltami pomohl k postupu přes Kostariku. Cillessen druhý postup za sebou nevychytal, když pustil všechny čtyři pokutové kopy Messiho, Garaye, Agüera i Maxiho Rodrígueze.

Naopak Argentinec Romero vychytal Vlaara a Sneijdera, překonali ho pouze Robben a Kuijt. Jihoamerický tým na MS vyhrál čtvrtý z pěti penaltových rozstřelů.

Mistrovství světa ve fotbale - semifinále:

Nizozemsko - Argentina 0:0 po prodl., na penalty 2:4

Penalty proměnili: Robben, Kuijt - Messi, Garay, Agüero, M. Rodríguez. Neproměnili: Vlaar, Sneijder (oba Niz.). Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.). ŽK: Martins Indi, Huntelaar - Demichelis. Diváci: 63.267.

Nizozemsko: Cillessen - De Vrij, Vlaar, Martins Indi (46. Janmaat) - Kuijt, Wijnaldum, De Jong (62. Clasie), Blind - Sneijder - Robben, Van Persie (96. Huntelaar). Trenér: Van Gaal.
Argentina:
Romero - Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo - Pérez (81. Palacio), Mascherano, Biglia - Lavezzi (101. M. Rodríguez), Messi, Higuaín (82. Agüero). Trenér: Sabella.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud