1. července 2013 • 04:00

Šéf ČOV o Peltovi: Řekl, že nemá čisté svědomí. I to je hrdinství

Autor: Pavel Kalouš, Lukáš Tomek, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šéf českého fotbalu Miroslav Pelta i místopředseda FAČR Roman Berbr jsou v posledních týdnech pod palbou kritiky. Předseda Českého olympijského výboru a první muž českého sportu Jiří Kejval ale fotbalového bosse Peltu hájí. I když dobře ví, že má škraloup. „Přišel a řekl, že nemá čisté svědomí. To je přece svým způsobem hrdinství,“ tvrdí Kejval v rozhovoru pro deník Sport.



„Nemůžete o něm říkat, že je to šmejd, když se přiznal a ostatní ne. Naše společnost na to možná ještě není připravena, ale já ho za tu jeho upřímnost neodsuzuju,“ naznačuje Kejval, čeho si na Peltovi cenní.

Na vysvětlenou přidá další zkušenost. „Před revolucí se spousta sportovců zapojila do programu zvyšování výkonnosti. A jediný Remek Machura se přiznal a řekl, že to bral. A byl z něj šmejd a všichni ostatní byli svatí. Mirek Pelta je v těchto věcech až překvapivě upřímný,“ říká Kejval.

Šéf ČOV si zároveň stojí za tím, že Pelta je mužem, který může fotbalu pomoci ho očistit, i když nemá úplně nejlepší pověst.

„Když chceme, aby fotbal někdo vyvedl z krize, musí to být někdo, kdo dokonale zná prostředí. Když chcete léčit neštovice, pošlete mezi nemocné toho, kdo už neštovice měl a je proti nim imunní,“ nabízí svůj pohled na věc Kejval.

„Když tam pošlete zdravého člověka, tak vám tam umře. Je to možná hloupý příklad, ale na situaci ve fotbale sedí,“ dodává.

Velký rozhovor s předsedou ČOV Jiřím Kejvalem čtěte v pondělním deníku Sport. Co říká o angažmá Romana Berbra u StB?


Miroslav Pelta na tiskové konferenci po zvolení za předsedu FAČR
Miroslav Pelta na tiskové konferenci po zvolení za předsedu FAČR

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud