Pavel Kalouš
13. června 2012 • 09:06

Hodnocení: Proti Řekům zazářil Hübschman, kaňkou byl Čechův kiks

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČEŠI POD LUPOU | Páteční zmar s Ruskem vystřídal fantastický úvod proti Řecku. Díky drtivé šestiminutovce vedli Češi 2:0. Po přestávce po hrubce Čecha soupeř mocně finišoval, ale "Turecko" z EURO 2008 se neopakovalo. Proti Řekům zazářil Hübschman - 9. Hned pětice Čechů dostala vysokou známku číslo 7. Nejhůře ohodnoceni byli Petr Čech - 2 a Milan Baroš - 3.



Petr ČECH 2
Předvedl obrovský kiks. Samarasův centr mu vypadl z ruky, přitom si křikl na Sivoka, se kterým se v malém vápně srazil, a pak už jen sledoval, jak Gekas do prázdné brány snižuje.

Theo GEBRE SELASSIE 7
V reprezentačním dresu si stále drží vysoký standard. Byl jistý, pozorný a hodně aktivní směrem dopředu. Právě po jeho centru vstřelil Pilař uklidňující druhý gól do řecké sítě.

Tomáš SIVOK 7
Přimotal se do obou nejvážnějších situací před Čechovou brankou. Před koncem poločasu neuhlídal Fotakise, gól však kvůli spornému ofsajdu neplatil. A za branku Gekase nemohl.

Michal KADLEC 7
Výrazně mu prospěl návrat na post stopera, kde je jistější. Snažil se dirigovat obranu, odvážně chodil i do tvrdých hlavičkových soubojů. Takhle ho fanoušci znají z kvalifi kace.

David LIMBERSKÝ 6
Odbyl si premiéru na velkém šampionátu, ale nervozitu byste na něm vůbec nepoznali. Měl hodně práce při akcích mazaného Gekase, přesto mohl být aktivnější i směrem dopředu.

Jaroslav PLAŠIL 4
Oproti zápasu s Ruskem byl jistější směrem dozadu, nechyboval a odvedl spoustu černé práce. Jenže v ofenzivě mu chyběla rychlost a kreativita. Odchod Rosického to jen zvýraznil.

Tomáš HÜBSCHMAN 9
Vrátil se do základu a odehrál výborný zápas, který předznamenala už krásná kolmice, jíž hned v úvodu vyslal Jiráčka do gólové šance. Ve středu pole byl jako zeď, přes kterou nikdo nepřešel.

Petr JIRÁČEK 7
Zářil. Poslal Čechy do vedení a získané sebevědomí mu znatelně pomohlo.
Svědčila mu pravá strana zálohy, kam ho trenér Bílek přesunul. V únicích po straně uplatnil svůj fyzický fond.

Tomáš ROSICKÝ 6
Byl jistější i aktivnější než proti Rusku. Pečlivě rozděloval přihrávky, stál na začátku akce, po které padl první gól, jeho střelu ze 29. minuty vyškrábl gólman na roh. Do druhé půle už nenastoupil.

Václav PILAŘ 7
Tenhle borec bude pro Wolfsburg terno. Tísnili ho dva řečtí obránci, diblík z Převýšova se ale stejně dokázal v pádu prosadit a protlačit míč do branky. Druhý zápas, druhý gól. Skvělá bilance.

Milan BAROŠ 3
Nepřesný a pomalý. Marná sláva, na hřišti se trápil a české akce jen brzdil. Do zakončení se mohl dostat zkraje druhé půle, míč se mu ale zapletl mezi nohama. Ne, ve Sportu jsme si na něj nezasedli.

Daniel KOLÁŘ 5
Ve druhé půli plnil úkol, kvůli kterému na EURO jel – nahradit Rosického. Pozičně ho zastoupil dobře, slušně kombinoval, jenže v roli lídra českého kapitána prostě zastoupit nemůže.

Je to tam, Češi vedou 2:0. Václav Pilař se raduje z přesného zásahu proti Řekům
Je to tam, Češi vedou 2:0. Václav Pilař se raduje z přesného zásahu proti Řekům

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud