22. června 2012 • 08:26

Jiráček: První půlhodinu jsme hráli dobře, pak jsme přestali držet míč

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkou školou byl pro fotbalového záložníka Petra Jiráčka evropský šampionát, na kterém pomohl reprezentaci dvěma vstřelenými góly k postupu ze skupiny. Po čtvrtfinálové porážce od Portugalska uznal, že soupeř prošel dál po zásluze. Jiráček však věří, že tým využije nabytých zkušeností v kvalifikaci o postup na mistrovství světa, která startuje už v září.



"Euro dá každému hodně zkušeností. My je shromažďujeme a věříme, že to v kvalifikaci prodáme. Odehráli jsme tady hodně těžkých zápasů," řekl Jiráček novinářům po prohře 0:1 s Portugalskem.

Hráč bundesligového Wolfsburgu vypadal už smířeně, vnímal převahu soupeře i kvalitu jeho individualit. "První půlhodinu jsme s nimi hráli dobře, ale pak nám půjčovali míč méně a bylo to pro nás těžší minutu od minuty. Portugalci ukázali svoji kvalitu a bylo to v jejich režii," uvedl Jiráček.

Marně toužil po tom, aby Češi dovedli zápas do prodloužení, proti byl hvězdný Cristiano Ronaldo se svojí brankou v 79. minutě. "Vzdorovali jsme dlouho, ale nepovedlo se to uhrát do prodloužení. Ale snažili jsme se a nechali na hřišti všechno," uvedl Jiráček.

Výkon Ronalda jej prý uchvátil. "Zase Portugalsku vyhrál zápas," ocenil Jiráček. Odmítl se ale pouštět do porovnání, zda je Portugalec lepším hráčem než Argentinec Lionel Messi, jemuž se Jiráček postavil loni na podzim ještě v plzeňském dresu při zápasech Ligy mistrů proti Barceloně.

"Ronaldo je skvělý, v těžkých momentech exceluje. Nesrovnával bych ho ale s Messim, oba jsou vynikající, ale také jiní typově," uvedl Jiráček.

Po vyřazení z turnaje prý na šampionát nezanevře, při dovolené bude závěr sledovat v televizi. "Euro dokoukám určitě. Ale také si chci pořádně odpočinout, protože sezona byla opravdu dlouhá. Na fotbal začnu myslet, až zase začne příprava," řekl Jiráček.

Netuší, jestli mu vystoupení na Euru, při kterém se gólově prosadil proti Řecku a domácímu Polsku, pomůže ve Wolfsburgu, kde na konci jara vypadl, částečně i vinou zranění, ze základní sestavy.

"Odezvu z Wolfsburgu na mé výkony nemám žádnou. Až se tam vrátím, začneme všichni na stejné startovní čáře. Přípravných zápasů bude hodně a je na mně abych dokázal, že na základní sestavu mám," uvedl rodák ze Sokolova..

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud