27. června 2012 • 08:02

Pelta: Barošův útok na novináře musím odsoudit. Ale v repre ho chci

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teď teprve poznáme, co Milan Baroš pro český fotbal znamenal, myslí si Miroslav Pelta. "Jeho konec v reprezentaci ještě nevzdávám," říká ale muž číslo jedna v českém fotbale v rozhovoru pro Sport.



Miroslav Pelta před EURO věřil, že v Barošovi ještě "bouchnou saze", to se ale nestalo. "Hráli jsme na jednoho útočníka, takže to neměl jednoduché," tvrdí fotbalový boss.

"Jeden gól mu rozhodčí neuznal pro domnělý ofsajd, navíc přihrával Jiráčkovi na vítězný gól proti Polsku. Jeho výkon byl kvalitní," hodnotí Barošův přínos pro národní tým. I proto tvrdí, že útočník bude českému fotbalu chybět.

"Řekl jsem mu, že jeho konec v reprezentaci ještě nevzdávám," prozradil Pelta, jak reagoval na jeho oznámení, že proti Portugalsku odehrál poslední zápas v českém týmu.

"Odpověděl mi, že kvůli mně i klukům si to dovede představit, ale že už prostě dál nemůže," dodává šéf FAČR.

"Na každého ten tlak, nenávist a zloba doléhá. Když jdete na hřiště, víte, že jste toho pro svoji zemi udělal už hodně, a lidé na vás pískají ještě dřív, než kopnete do míče, nepřidá to nikomu," popisuje Pelta s tím, že pískání fanoušků na Baroše s Bílkem pro něho bylo největším zklamáním turnaje.

Barošova reprezentační kariéra v obrazech:

Benjamínek Milan Baroš v kvalifikačním zápase o světový šampionát proti Belgii v roce 2001
Benjamínek Milan Baroš v kvalifikačním zápase o světový šampionát proti Belgii v roce 2001

Nicméně útočníkův výbuch, kdy po příletu z Polska vyhrožoval smrtí novináři, považuje Pelta za chybu. "Milanova reakce byla nesprávná, to musím odsoudit," řekl Sportu. "Ano, způsobil si škodu. Na druhou stranu je potřeba říct, že ten redaktor bulvárního deníku mu ničí život i kariéru," tvrdí Miroslav Pelta.

Jak hodnotí české výkony? Kdy mu bylo nejhůř? Jak by řešil případný výbuch s koučem Bílkem, se kterým před EURO podepsal novou smlouvu?

Velký rozhovor s Miroslavem Peltou čtěte ve středečním Sportu!

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud