27. června 2012 • 23:44

Marný boj hvězdného Ronalda. Místo rozhodnutí pálil na tribunu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Hlavičkou do české sítě poslal Portugalce do semifinále, na noze měl rozhodnutí i v  boji o finále. Cristiano Ronaldo se podruhé na evropském šampionátu mohl stát  portugalským hrdinou. Jenže v poslední minutě, kdy se se čtyřmi spoluhráči řítil na dva španělské obránce, obrovskou šanci spálil.



Semifinálová bitva o Pyrenejský poloostrov spíš uspávala, než aby zdvihala fanoušky ze  sedadel. Oba celky prošpikované hvězdami spoléhali na precizní taktiku a propracovanou defenzivu.
Španělský obranný val nerozrazila ani hvězda největší. Cristiano Ronaldo tentokrát v  utkání nedominoval. Na branku Casillase vyslal celkem šest pokusů, jenže mezi tyče  mířila jen jedna.

Portugalský kapitán, se třemi góly nejlepší střelec mistrovství, se v taktickém duelu  dostal k zahrávání minimálně tří slibných přímých kopů. Pumelice z nohy  sedmadvacetileté hvězdy však pokaždé mířila vedle.

Ronaldova chvíle přišla v samém závěru normální hrací doby. Běželo nastavení, když se  Portugalsko dostalo do bleskového protiútoku.

Na dva španělské obránce se řítili čtyři hráči. Ronaldo si vzal míč, na levé straně  vápna se rozhodl vzít zakončení na sebe. Jenže v klíčový moment mířil hodně vedle.

"Krásný, bohatý, šikovný to mohl rozhodnout, ale v poslední minutě netrefil," glosoval  s úsměvem ve studiu České televize fotbalový expert Pavel Karoch. "V 90. minutě udělat  takovou chybu, to je sebevražda. Naštěstí pro Španěly to Ronaldo nezakončil," doplnil  ve studiu ČT Marcel Lička.

Ronaldo opět u míče
Ronaldo opět u míče


Podobně jako v zápase Itálie s Anglií šlo i semifinále do prodloužení a do následných  penalt. Souboj nervů nakonec vyhráli obhájci triumfu, které v páté sérii poslal do  finále Fabregas.

Na Cristiana Ronalda už řada nevyšla, k pátému pokusu Portugalců nedošlo. Hvězdný útočník končil utkání s hlavou schovanou do dresu. S reprezentací si na další velké finále bude muset minimálně dva roky počkat...

Penaltový rozstřel mezi Portugalskem a Španělskem

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud