10. června 2016 • 11:56

ANKETA před EURO: Vácha přeje Anglii, Nohavica vidí posilu pro Real

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Známé fotbalové i mimofotbalové osobnosti hodnotí v anketě nadcházející EUROZnámé fotbalové i mimofotbalové osobnosti hodnotí v anketě nadcházející EUROFOTO: Koláž iSport.cz

    Kromě českého týmu, což se rozumí samosebou, přejí často Anglii. Za ta léta strádání. U Vrbovy party doufají, že projde skupinou, a leckteří nevěří tomu, že největší hvězda turnaje Cristiano Ronaldo prožije povedený šampionát. Tak to vidí třináct fotbalových expertů a fanoušků ve velké anketě deníku Sport před začátkem EURO 2016


  • Patrik Berger, vicemistr Evropy 1996

    Bývalý reprezentant Patrik BergerFoto Dominik Bakeš (Sport)

    1. Kdo vyhraje EURO? Favoritů vidím víc, domácí Francie, Španělsko, Německo, není vyloučeno i nějaké překvapení. Kdybych si měl tipnout jeden tým, tak říkám Německo.

    2. Jak dopadne český tým? Věřím, že postoupí ze skupiny, dál se uvidí. Kdyby vyhráli celý šampionát, byla by to bomba, ale reálně to nevidím. I s tím, že se může stát cokoli.

    3. Který tým zklame? Moc nevěřím Itálii. Už není, co bývala dřív.

    4. Komu byste přáli titul? Přál bych ho Francouzům, hrají doma, mají mladé kvalitní mužstvo.

    5. Který hráč zazáří? Když Francie vyhraje mistra Evropy, bude to Paul Pogba . Líbí se mi, jak hraje. Je mladý, drzý, technický, umí dát gól, přihrát. Je vynikající. Výsledky Francie budou hodně záležet tan něm.

    6. Který hráč zklame? Myslím si, že stejně jako na mistrovství světa nepůjde Portugalsko moc daleko a pro Ronalda to bude rozčarování. Nebude takovou osobností jako v Realu Madrid.

  • Karol Dobiaš, mistr Evropy 1976

    Karol Dobiaš pózuje s mistrovským pohárem Bohemians v klubovém muzeuFoto Barbora Reichová (Sport)

    1. Kdo vyhraje EURO? V sázkové kanceláři jsem dal 500 korun na Němce a dalších pět set na Francii. Kdybych se musel rozhodnout, tak bych další stovku přihodil na Němce.

    2. Jak dopadne český tým? Chci, aby postoupil ze skupiny, i když to bude velmi těžké. Pak už záleží na formě a hlavně proměňování šancí. Bude jich málo, je třeba je využít, jinak prohrajeme jako v přípravě s Koreou.

    3. Který tým zklame? Byl bych nerad, aby to byli Češi. Sledoval jsem přípravné zápasy, spoléhat na jednoho útočníka a všechno mu dávat na hlavu, to nejde. Chybí rychlostní typ, ani žádné narážečky jsem neviděl.

    4. Komu byste přáli titul? Když jsem vsadil na Němce, tak bych jim i titul přál. Mají totiž takovou buldočí povahu, jako jsem měl na vrcholu kariéry já.

    5. Který hráč zazáří? Konečně by se měl i na velkém turnaji prosadit v portugalském reprezentačním týmu Ronaldo.

    6. Který hráč zklame? Tohle se přece tipovat nedá, abych dopředu řekl, že někdo bude hrát na h…

  • Vladimír Šmicer, vicemistr Evropy 1996

    Vladimír ŠmicerFoto Michal Beránek (Sport)

    1. Kdo vyhraje EURO? Francie, jsou domácí, a když pořádali v poslední době šampionát, ať evropský nebo světový, tak to zvládli.

    2. Jak dopadne český tým? Jsem optimista, vidím ho na čtvrtfinále. Dá se postoupit i z třetího místa, skupina je vyrovnaná, body se budou dělit. Všechny šampionáty mají překvapení, proč ne letos my.

    3. Který tým zklame? Nevyznám se v Belgičanech. Hodně mě zklamali na mistrovství světa v Brazílii, podle jmen mají tým na semifinále, ale mohou mít potíže postoupit ze skupiny. Mohou být černým koněm i zklamáním.

    4. Komu byste přáli titul? Jako Čech bych ho přál našim klukům, to bych byl nesmírně šťastný.

    5. Který hráč zazáří? Měl by to být hráč, který svůj tým dostane co nejdál. Určitě se bude chtít ukázat Francouz Paul Pogba. Ale překvapit může Belgičan Eden Hazard . Neměl sice nejlepší sezonu, ale má to v sobě.

    6. Který hráč zklame? Těžké je dopředu říct konkrétní jméno, ale Ronaldo je v portugalském týmu vždycky jinačí než v Realu Madrid. Navíc bude pod obrovským tlakem.

  • Karel Kula, bývalý reprezentant

    Karel Kula na lavičce KarvinéFoto Jaroslav Legner (Sport)

    1. Kdo vyhraje EURO? Německo. I když teď prohráli se Slovenskem, tohle je nerozhodí a na turnaji budou zase fungovat jako ta obvyklá německá mašina.

    2. Jak dopadne český tým? Skupinu máme těžkou, ale věřím, že na úkor Turecka a Chorvatska postoupíme dál.

    3. Který tým zklame? Docela klidně to může být Francie. Hraje doma, čeká se od ní minimálně postup do finále. A to se jí vůbec nemusí podařit. A jakýkoliv jiný konec než ten finálový bude pro Francii neúspěchem.

    4. Komu byste přáli titul? Našim, ale to se samozřejmě rozumí. A kromě nich Anglii. Už dlouho jí to nevychází, přitom fotbal na ostrovech je pořád mimořádně kvalitní, má tam tradici, diváckou kulisu, prostě všechno.

    5. Který hráč zazáří? Hamšík . Slováci mají dobrý tým, budou černým koněm a mají na to, aby uspěli. Myslím, že se jim to povede a Hamšík bude jejich hlavní hvězdou.

    6. Který hráč zklame? Nikomu bych to nepřál, ale může to být Ronaldo. Portugalci mají sice snadnou skupinu, ze které postoupí. Ale pak můžou velice rychle narazit a to by byl pro Ronalda trpký konec.

  • Marek Malík, bývalý obránce New York Rangers, Caroliny a Vancouveru

    Marek Malík na střídačceFoto Jaroslav Legner (Sport)

    1. Kdo vyhraje EURO? Chtěl bych říct, že naši. Ale od toho jsme ještě asi přece jen daleko. Mám okruh tří čtyř favoritů a z nich mi jako vítěz vychází Německo.

    2. Jak dopadne český tým? Nestůjme pořád při zdi. Prostě postoupíme ze skupiny, pak to ještě nastavíme postupem z osmifinále a pak už to nechám v rukou pánaboha.

    3. Který tým zklame? Nejsem si jistý, jestli to unesou domácí. I když Francie už dokázala v minulosti domácí šampionáty vyhrát, nevím, nevím, jestli se jí to může podařit znovu. Takže tipnul bych Francii, i když jí to nepřeju.

    4. Komu byste přáli titul? Našim. A kromě nich za to, co v posledních dvou třech letech předvádí. Ronaldovi. Takže Portugalcům. Přiznám, že jsem Ronalda před lety moc rád neměl. Spíš naopak. Ale to, co předvádí poslední dobou, na hřišti i mimo fotbal, to si zaslouží jen uznání.

    5. Který hráč zazáří? Zlatan. Cítí, že tohle je jeho poslední velká příležitost v reprezentaci něco velkého dokázat, a chytne ji za pačesy.

    6. Který hráč zklame? Nezlobte se, na tuhle otázku odpovídat nechci. Vždycky jsem měl rád ty pozitivní příběhy, negativní nikdy. Nejraději bych byl, kdyby zazářili všichni. I když, moje tipy vždycky vycházejí naopak, takže kdybych někoho napsal, třeba bych mu tím pomohl, ale ne. Neudělám to.

  • Jaromír Nohavica, skladatel, textař, zpěvák

    Jaromír NohavicaFoto Pavel Lebeda SPORT

    1. Kdo vyhraje EURO? Němci. Mají v povaze zvládat stresové situace a takové turnaje vyhrávat. Přidám ale jednu větu. Moc bych si přál, aby celý turnaj proběhl v poklidu. Asi víte, nač narážím. Pokud se to povede, budou pro mě vítězi všichni lidé, kteří se budou o bezpečnost starat.

    2. Jak dopadne český tým? Blbě se mi to říká, ale bojím se, že nepostoupíme ze skupiny. Budu šťastný, když mi tento tip nevyjde.

    3. Který tým zklame? Španělé. Protože se rozhádají jako malí kluci.

    4. Komu byste přáli titul? Samosebou se rozumí, že našim. A kromě nich Polákům. Jsou mi sympatičtí.

    5. Který hráč zazáří? Robert Lewandowski. A definitivně si řekne po přestup do Realu Madrid.

    6. Který hráč zklame? Vždycky se takové oběti hledají u týmů, které neuspějí. A bývají to gólmani. Mám obavu, aby to nebyl ten náš.

  • Ladislav Hampl, herec

    Herec Ladislav Hampl je známým fanouškem LiberceFoto Jaroslav Legner (Sport)

    1. Kdo vyhraje EURO? Někdo z trojice Francie, Španělsko, Belgie. Anebo někdo překvapivý, třeba Anglie či Chorvatsko? Někdo, kdo nyní vypadá, že nemá vůbec šanci.

    2. Jak dopadne český tým? Postup ze skupiny bude velmi těžký, ale v roce 1996 to také vypadalo jako nemožné a co z toho bylo. To rozmezí, jak dopadnou Češi, je veliké. Můžou být první, ale stejně tak i poslední, což se mi nechce ani vyslovit, protože jim přeji úspěch!

    3. Který tým zklame? Podle mne tým, který se bude chovat jako Řecko v 2004, tedy tým, který nebude chtít hrát fotbal a bude jen bourat.

    4. Komu byste přáli titul? 1976, 1996, 2016. Má to jistou konotaci. Nám samozřejmě.

    5. Který hráč zazáří? Pogba, Griezmann , Vardy , Kane. A doufám, že ten mladej s tou desítkou. Jo, Rosický !

    6. Který hráč zklame? Každý, který nebude mít v sobě tolik odvahy hrát fair play. Doufám, že neuvidím žadné chování a lá Pepé.

  • Jiří Štajner, bývalý reprezentant

    Jiří Štajner odpovídá v dotazníku pro Sport magazín po svém a na rovinuFoto Michal Beránek (Sport)

    1. Kdo vyhraje EURO? Španělsko, dlouhodobě hrají dobře, výpadek měli jen na MS, ale tipnout si jednoho je těžké. Vyhrát může i Německo, silná bude Francie, za černého koně považuji Belgii.

    2. Jak dopadne český tým? Doufám, že uhrajeme ve skupině čtyři body a že postoupíme ze třetího místo.

    3. Který tým zklame? Zklamat by mohli Portugalci, kteří podle mě daleko nedojdou, což pro ně bude zklamání.

    4. Komu byste přáli titul? Samozřejmě našim, jinak bych ho přál Anglii, která dlouho nic nevyhrála, často vypadávají na penalty.

    5. Který hráč zazáří? Hazard by mohl hrát dobře, v Chelsea nic moc nepředváděl, takže by si mohl spravit chuť a táhnout Belgii co nejdál.

    6. Který hráč zklame? Cristiano Ronaldo. V nároďáku se mu nedaří tolik jako v klubu, ani střelecky, a teď by to mohl znovu potvrdit.

  • Jindřich Trpišovský, trenér Liberce

    Jindřich TrpišovskýFoto Jaroslav Legner (Sport)

    1. Kdo vyhraje EURO? Francie, protože má za prvé dobré mužstvo a za druhé byla vždy jako jedna z mála zemí na domácím šampionátu úspěšná a dobrá.

    2. Jak dopadne český tým? Jsem stoprocentně přesvědčený, že postoupíme ze skupiny a pak je otázkou, s kým budeme hrát dál, to je již loterie, ale určitě postoupíme do osmifinále.

    3. Který tým zklame? Největším zklamáním bude Itálie. Za prvé bych řekl, že se italští hráči příliš neprosazují v cizině v ostatních ligách a také podle mě ta italská šla hodně dolů v poslední době. Ze skupiny asi postoupí, ale nevěřím, že pak půjdou dál.

    4. Komu byste přáli titul? Kdybych měl kromě nás vybrat i jinou zemi, tak bych to hodně přál Angličanům, protože je to kolébka fotbalu a jejich ligu stále považuji za nejatraktivnější. Za to, jak Angličani plní stadiony a jakou na nich mají atmosféru, si úspěch zaslouží, čekají na něj hrozně dlouho.

    5. Který hráč zazáří? Je jich hodně, ale kdybych měl vybrat jedno jméno, byl by to Griezmann z Francie. Hodně se mi líbí, má mimořádné schopnosti, kterých Francie využije. Myslím, že šampionáty po sezoně už nemají takové tempo, přičemž on je rychlonohý a bude se prosazovat. Hodně se letos obecně budou prosazovat hráči, kteří mají rychlost a individuální průniky.

    6. Který hráč zklame? Opět těžko říci, ale myslím si, že Cristiano Ronaldo nebude podávat takové výkony, jaké se od něj čekají a jaké podává v Realu Madrid, v portugalském týmu to má složité.

  • Daniel Kubeš, trenér reprezentace házenkářů

    Trenér házenkářské reprezentace Daniel KubešFoto Michal Beránek (Sport)

    1. Kdo vyhraje EURO? Německo. Líbí se mi ta známá věta Garyho Linekera o tom, že fotbal hraje dvaadvacet hráčů a na konci vždycky vyhraje Německo.

    2. Jak dopadne český tým? Myslím, že postoupí ze skupiny. Bude to podobné jako na EURO 1996. První zápas prohrajeme a další dva zvládneme.

    3. Který tým zklame? Anglie. Jako vždycky.

    4. Komu byste přáli titul? Titul přeju Francii. Trenér Deschamps je pod velkým tlakem. Proto mu přeju, ať uspěje.

    5. Který hráč zazáří? Paul Pogba. To je fantastický hráč.

    6. Který hráč zklame? To nedokážu říct. Zklamaných bude dost hráčů a týmů.

  • Martin Hašek, trenér Vlašimi

    Kouč Martin Hašek na tiskové konferenciFoto Pavel Mazáč (Sport)

    1. Kdo vyhraje EURO? Francie, protože využije domácího prostředí.

    2. Jak dopadne český tým? Pokud postoupí ze skupiny, budu velmi mile překvapen.

    3. Který tým zklame? Zklamat může jen tým, od kterého se něco očekává. Takže jeden z dvojice Německo – Španělsko, ale je to ve hvězdách.

    4. Komu byste přáli titul? Samozřejmě nám. A potom Francii, protože atmosféře každého šampionátu pomůže, když tým pořádající země postoupí co nejdál.

    5. Který hráč zazáří? Opravdu těžká otázka, protože nevím, jak na tom hráči po náročné sezoně jsou. Řeknu Griezmanna, i když zrovna ten bude asi z Atlétika ztrhanej.

    6. Který hráč zklame? Asi některý z německých záložníků, moc neočekávám od Kroose či Schweinstegera, těchto ťapálků. A ještě zklame Rooney .

  • Lukáš Vácha, záložník Sparty

    Lukáš Vácha zdraví fanoušky po závěrečném hvizdu prvního osmifinálového utkání Evropské ligyFoto Dominik Bakeš (Sport)

    1. Kdo vyhraje EURO? Francie. Jsou doma, mají velmi dobře složený tým z mladých i zkušených hráčů, který bude chtít udělat velký úspěch.

    2. Jak dopadne český tým? Kluci to budou mít hrozně těžký, ale věřím v postup ze skupiny.

    3. Který tým zklame? Španělé. Hodně změnili herní styl, ale generálka proti Gruzii naznačila, že to nebude jejich mistrovství.

    4. Komu byste přáli titul? Anglii, která je už dlouho bez úspěchu, protože měla na velkém turnaji vždycky smůlu. Teď má v týmu spoustu mladých kluků, tak snad budou mít štěstí.

    5. Který hráč zazáří? Myslím si, že to bude mistrovství Paula Pogby, který odváděl v Juventusu velké výkony. Na domácí turnaj se hodně těší a bude tahounem Francie.

    6. Který hráč zklame? Aby to nebyl Cristiano Ronaldo, který v sezoně odehrál hodně zápasů a v týmu Portugalska na něj budou ta největší očekávání. Aby toho na něj nebylo moc.

  • František Cipro, trenér

    Trenér František CiproFoto Barbora Reichová (Sport)

    1. Kdo vyhraje EURO? Francie. Jsou doma a mají kvalitní mančaft. Sice budou pod velkým tlakem, ale ustojí jej.

    2. Jak dopadne český tým? Postup do osmifinále by byl úspěch. Pokud budeme mít štěstí, mohli bychom to zvládnout.

    3. Který tým zklame? Podle toho, co jsem viděl, tak Rusko. Vůbec se mi nelíbili.

    4. Komu byste přáli titul? Vynecháme-li naše, pak to přeju Anglii, Itálii a Slovensku. A nesouvisí to ani s fotbalem, jako spíš s mými vazbami na tyto země, které mi jsou sympatické.

    5. Který hráč zazáří? Bude záležet na celém portugalském týmu, ale tipuju talentovaného Sanchese, pokud bude pokračovat jako dosud. To je mimořádný hráč.

    6. Který hráč zklame? To nepřeju nikomu. Řeknu Ibrahimovice, od kterého se toho bude čekat hodně – a Švédsko má přitom těžkou skupinu. Ale třeba bude králem střelců. (smích)

    Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud