15. listopadu 2019 • 11:50

Hola hola, Evropa nás volá! Co se dělo v české šatně a komu dal Jankto dres?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Parádní obrat zakončený sladkou tečkou v podobě výhry 2:1 s Kosovem a postupové definitivy na EURO! Česká reprezentace ve čtvrtek večer srazila nebezpečného soupeře a po gólech Alexe Krále a Ondřeje Čelůstky spustila oslavné chorály. V šatně postupovým radovánkám vládl masér Eduard Poustka, který nadšeným hráčům předříkával vítězný chorál. Jeden z fanoušků na tribuně, kam šli po závěrečném hvizdu někteří z hráčů, dokonce získal dres Jakuba Jankta, o který si na transparentu řekl.



Vyrovnání Alexem Králem, následná lehká teč Ondřeje Čelůstky. Z nemilého stavu 0:1 bylo v 79. minutě najednou báječné vedení 2:1. Češi už si zápas s Kosovem po famózní otočce nenechali vzít a díky třem bodům mají už před závěrečným kvalifikačním bojem v Bulharsku postupovou jistotu na EURO 2020.

„Hoši, vy jste ale bombarďáci, odvedli jste skvělou práci. Dneska máme hotovo, zmákli jsme i Kosovo. Proto hola, hola, Evropa nás volá!“ připravil vítězný proslov v české šatně masér Eduard Poustka, který pokřiky tradičně předříkává.

„Kdybychom vyhráli 3:0, asi by radost nebyla taková. Chvílemi to vypadalo, že budeme muset zvládnout nedělní zápas v Bulharsku a bůhví, jak by to dopadlo. Nakonec jsme vyhráli. Diváci byli napnutí, my byli napnutí, nedali jsme šance, trefovali břevna, nakonec tam dva góly padly a lidi byli spokojení,“ liboval si po utkání šťastný kouč Jaroslav Šilhavý .

Celý tým se hned po závěrečném hvizdu seběhl do středového kruhu, následovaly děkovačky fanouškům a oslavné kolečko kolem tribun. Někteří reprezentanti přišli k hlavní tribuně, aby pozdravili i své blízké.

Jakub Brabec, Jakub Jankto, Lukáš Kalvach, Alex Král. Kolem české čtveřice, už oblečené do speciálních postupových trik, se okamžitě srocovali fanoušci. Jeden z nich si přichystal transparent s prosbou, aby mu Jakub Jankto daroval dres.

Na tohle jsme dřeli celou kvalifikaci, rozplýval se hrdina Alex Král
Video se připravuje ...

„Janktič“, houkl Brabec na svého parťáka, aby si všiml prosby malého českého příznivce. Jankto okamžitě svůj dres sundal a věnoval klučinovi vzácný suvenýr...

V Plzni bylo už kolem půlnoci, když se hráči pomalu dostávali ze stadionu. „Na tuhle otázku jsem ani nechtěl odpovídat,“ smál se Šilhavý, když přišel dotaz, zda svým hráčům povolí nějaké oslavné pivo. „Přiznám se, že nevím. Chceme v Bulharsku odehrát dobrý zápas a poprat se o výsledek. Navzdory tomu, že jsme postoupili,“ řekl směrem k nedělní kvalifikační rozlučce.

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Anglie 8 7 0 1 37:6 21
2. Česko 8 5 0 3 13:11 15
3. Kosovo 8 3 2 3 13:16 11
4. Bulharsko 8 1 3 4 6:17 6
5. Černá Hora 8 0 3 5 3:22 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud