Jonáš Bartoš
6. listopadu 2019 • 20:30

Show s novým míčem pro EURO: Kante s gólmanem Chelsea kreslili, slibují jednotu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Zašťiťovali honosnou show, kterou si opravdu užívaly. Dobře naladěné hvězdy fotbalové Chelsea, mezi kterými vévodil záložník N'Golo Kante a gólman Kepa Arrizabalaga, zpestřily odhalení míče pro EURO 2020. Firma adidas na slavnostní akci v Londýně ve středu večer oficiálně představila balon Uniforia. Vzhled je inspirován novým herním systémem turnaje, který se vůbec poprvé uskuteční ve dvanácti evropských zemích. Design míče symbolizuje stavění mostů, bourání hranic a rozmanitost fanoušků, které fotbal spojuje.  



Večírek v Londýně se ve středu moc povedl. Akci odstartoval Ian Wright, legendární útočník Arsenalu i anglické reprezentace a dnes populární komentátor. Ve stylovém klobouku se po skončení interview na pódiu ochotně fotil, rozprávěl s každým, kdo ho přišel pozdravit. Připomínal spíš rapového zpěváka, než někdejšího útočného zabijáka.

Hlavné menu se servírovalo o chvilku později, když byli přítomní novináři vpuštěni ke většímu pódiu. Po přehrání působivého videa přišlo na řadu odhalení nového míče, který bude reprezentační fotbalisty provázet na nadcházejícím EURO 2020.

S balónem pózovaly přítomné hvězdy Chelsea N’Golo Kante, Michy Batshuayi a Kepa Arrizabalaga, mužskou složku doplnily hráčky Lauren Jamesová a Katie Zelemová. Všichni se s novým balonem fotili a v průběhu večera absolvovali rozhovory s pozvanými novináři.

Spoluhráči z Chelsea, gólmana Kepa Arrizabalaga a záložník N'Golo Kanté si užívali slavnostní představení míče pro EURO 2020
Spoluhráči z Chelsea, gólmana Kepa Arrizabalaga a záložník N'Golo Kanté si užívali slavnostní představení míče pro EURO 2020

Fotbalisté si akci velmi užívali. Například Kante s Kepou, když si splnili své mediální povinnosti, zamířili k jedné z atrakcí a na bílé připravené míče si s chutí zkoušeli malovat. Beze všeho se nechali vyfotit, než se v dobré náladě s přítomnými rozloučili a zmizeli v londýnské noci.  

Uniforia, jak se nový míč pro blížící se EURO jmenuje, připomíná celoevropského ducha turnaje. Odkazuje na 6Oleté výročí evropského šampionátu, který bude poprvé v historii hostit 12 zemí - hrát se bude v Londýně, Glasgow, Dublinu, Bilbau, Amsterdamu, Kodani, Petrohradu, Mnichově, Budapešti, Římě, Bukurešti a Baku.

Základem jména nového míče jsou anglická slova „Unity“ (jednota) a „Euphoria“ (euforie). Firma adidas, která míč pro EURO tradičně chystá, chce zdůraznit soudržnost celého ko

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud