24. března 2020 • 16:43

Češi, kterým prospěje odklad EURO: obr z Polska, mladíci i marodi Slavie

Vstoupit do diskuse
0
  • Čeští fotbalisté, kterým by roční odklad mistrovství Evropy mohl pomoct do národního týmuČeští fotbalisté, kterým by roční odklad mistrovství Evropy mohl pomoct do národního týmuFOTO: Koláž iSport.cz

    Odsun EURO 2020 na příští léto? Zkusili jsme se na tento fakt podívat optikou osmi fotbalistů, kteří přeložením turnaje mohou z různých důvodů profitovat životní šancí v podobě reprezentační pozvánky od trenéra Jaroslava Šilhavého. Do kategorie námi vybraných hráčů spadají mladíci, kteří mezitím mohou „dozrát“, zranění hráči, kteří budou vděčni za každý týden navíc, a taky borci na hraně širšího kádru, kteří budou mít někoho na soupisce přeskočit. Objeví se někdo z nich na šampionátu?

  • Adam Hložek (17 let, Sparta)

    Sparta hraje s Baníkem doma čtvrtfinále Mol CupuFoto Barbora Reichová/Sport

    Názor Sportu: Už od podzimu by měl být stabilním členem reprezentace. Ne proto, že je mladý, ale proto, že na to jednoduše má. Pokud by navíc odešel do Lipska, které ho údajně bedlivě sleduje, může to jeho herní vývoj ještě urychlit. Trenér Julian Nagelsmann umí mladé borce zlepšovat.

    Bilance v této sezoně: 26 soutěžních zápasů/5 gólů/8 asistencí

  • Tomáš Petrášek (28 let, Raków)

    Tomáš Petrášek ve druhé polské lize září, na stopera je i velmi gólovýFoto archiv Tomáše Petráška

    Názor Sportu: Fotbalově dozrál později než většina vrstevníků, ale to nevadí. V Polsku si udělal výtečné jméno, patří mezi nejlepší stopery ligy. Údajně má o dvoumetrového obra velký zájem sparťanský taktik Václav Kotal. Ke všemu: střed obrany byl v posledních letech gordický uzel reprezentace.

    Bilance v této sezoně: 27 soutěžních zápasů/5 gólů/0 asistencí

  • Pavel Bucha (22 let, Plzeň)

    Hattrick zkompletoval Pavel Bucha trefou z penalty, kterou mu přenechal Jean-David BeauguelFoto Barbora Reichová (Sport)

    Názor Sportu: V podzimní části sezony roztáhl křídla v Mladé Boleslavi, po zimním návratu do Plzně se ihned zařadil do základní sestavy. Kreativní fotbalista výkonnostně roste a hlasitě si říká o první nominaci do áčka. Šilhavý ho na jaře opakovaně naživo sledoval, takové typy v týmu nemá.

    Bilance v této sezoně: 29 soutěžních zápasů/10 gólů/8 asistencí

  • Michal Sadílek (20 let, Eindhoven)

    Český fotbalista Michal Sadílek přispěl gólem k remíze PSV Eindhoven na hřišti Sparty Rotterdam 2:2Foto Profimedia.cz

    Názor Sportu: Pár týdnů byl v pracovní neschopnosti, ale už je fit. Před uzamčením holandské ligy byl dvakrát na lavičce PSV. Do reprezentačního áčka patří. Co je na něm nejlepší? Univerzálnost. A to se vždycky hodí. Může hrát na kraji defenzivy, ale i ve středu zálohy. Další ideální voják pro Šilhavého.

    Bilance v této sezoně: 26 soutěžních zápasů/1 gól/2 asistence

  • David Hovorka (26 let, Slavia)

    Letní posila Slavie David Hovorka navlékl v přípravě proti Budějovicím při svém debutu kapitánskou páskuFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Názor Sportu: Kdyby se tento moderní stoper na podzim vážně nezranil, pravděpodobně by nastupoval v základní sestavě po boku Ondřeje Čelůstky. Místo chybujícího Marka Suchého tehdy totiž zaujal Jakub Brabec. U Hovorky je to jednoduché: pokud se uzdraví a v příští sezoně dostane zpátky do formy, má velkou šanci.

    Bilance v této sezoně: 15 soutěžních zápasů/0 gólů/1 asistence

  • Petr Ševčík (25 let, Slavia)

    Petr Ševčík nahradí v domácím zápase čtvrtfinále Evropské ligy ve středu slávistické obrany Tomáše SoučkaFoto Pavel Mazáč / Sport

    Názor Sportu: Absolutní prototyp hráče pro náročný evropský fotbal splňující ta nejpřísnější měřítka, opak Josefa Hušbauera a střední záložník, kterého chcete mít v týmu. Ševčík je neustále v pohybu, pracuje na obrovském prostoru a rozumí si s míčem. Debutoval v klíčovém utkání proti Kosovu, své místo si bude upevňovat.

    Bilance v této sezoně: 23 soutěžních zápasů/3 góly/10 asistencí

  • Jan Matoušek (21 let, Jablonec/Slavia)

    Jan Matoušek si obnovil během utkání Jablonce se Spartou zranění a bude chybět reprezentaci do 21 letFoto Pavel Mazáč / Sport

    Názor Sportu: Kdyby jej nebrzdily zdravotní problémy, mluví se teď o Matouškovi v souvislosti s reprezentací minimálně stejně jako o Pavlu Buchovi. Do ligy vlétl jako velká voda, otázkou je, kam jeho kroky povedou v létě. Kdyby se zapracoval do sestavy Slavie, jeho naděje by vzrostly. Má totiž cennou vlastnost: umí sám rozhodovat zápasy.

    Bilance v této sezoně: 18 soutěžních zápasů/6 gólů/3 asistence

  • Matouš Trmal (21 let, Slovácko)

    Brankář Slovácka Matouš Trmal uděluje pokyny svým spoluhráčmůmFoto Profimedia.cz

    Názor Sportu: Na závěr jedno šokující překvapení, protože v bráně má trenér Šilhavý obrovskou kvalitu (Vaclík, Pavlenka, Koubek, Kolář). Kdyby se však nedejbože jeden z nich zranil a druhý přestal chytat, nabízí se jako mladá trojka nástupce z jednadvacítky. Trmal už v té době bude působit ve Spartě, pozornosti neunikne.

    Bilance v této sezoně: 25 soutěžních zápasů/11 nul

     

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud