14. června 2021 • 22:54

Španělsko - Švédsko 0:0. Ztráta favorita, zradily jej promarněné šance

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Španělska dopustili na mistrovství Evropy překvapivý výsledek. V úvodním utkání skupiny v Seville remizovali se Švédskem 0:0, když zahodili několik jasných příležitostí.



Trojnásobní evropští šampioni protáhli sérii bez porážky na devět zápasů a potřetí za sebou neinkasovali. Švédové neprodloužili šňůru pěti vítězství, ale popáté z posledních šesti duelů udrželi čisté konto.

Španělé odehrají celou skupinu v Seville, kde v příštím zápase v sobotu přivítají Polsko, které dnes v Petrohradu podlehlo Slovensku 1:2. Švédové už v pátek v druhém největším ruském městě vyzvou slovenského lídra tabulky.

Španělsku kvůli koronaviru chyběl kapitán Busquets. Pozitivní testy na covid-19 vyřadily také švédské hráče Kulusevskiho a Svanberga. V základní sestavě domácích nastoupil osmnáctiletý talent Pedri z Barcelony a stal se nejmladší španělským hráčem, který kdy do evropského šampionátu zasáhl.

Domácí od začátku podle očekávání častěji drželi míč a vytvářeli si šance. Olmovu hlavičku vyrazil Olsen, jehož branku po chybě Danielsona minul Morata. Dvakrát zamířil vedle i Koke.

Ve 41. minutě mohli Seveřané ze své první příležitosti otevřít skóre. Po Isakově střele však gólmana Simóna, který dostal přednost před De Geou, na čáře zastoupil Marcos Llorente a odrazil míč na tyč. Na druhé straně Olsen znovu vychytal Olma.

Krátce po pauze Morata opět netrefil branku. Na druhé straně podruhé zahrozil Isak, ale přihrávku útočníka španělského San Sebastianu nevyužil Berg a vystřelil vedle.

Hráči „La Roja“ měli i v závěru převahu, ale pevnou obranu soupeře dlouho nedokázali prolomit ani překvapit. Až v nastavení střídající Moreno hlavou z blízka trefil jen nohu bezchybného Olsena, jenž poté chytil i pokus dalšího španělského náhradníka Sarabii.

Sestavy

Domácí: Simón – M. Llorente, P. Torres, Laporte, Alba (C) – Koke (87. Ruiz), Rodri (66. Th. Alcântara), Pedri – F. Torres (74. Oyarzabal), Morata (66. Sarabia), Olmo (74. G. Moreno).

Hosté: Olsen – Lustig (75. Krafth), Lindelöf, Danielson, Augustinsson – Seb. Larsson (C), K. Olsson (84. Cajuste), Ekdal, Forsberg (84. Bengtsson) – M. Berg (69. Quaison), Isak (69. Claesson).

Náhradníci

Domácí: Traoré, Sarabia, Azpilicueta, Oyarzabal, Gayá, Moreno, García, de Gea, Alcântara, Ruiz, Sánchez, Llorente

Hosté: Krafth, Sema, Johnsson, Claesson, Jansson, Helander, Svensson, Quaison, Nordfeldt, Larsson, Cajuste, Bengtsson

Karty

Hosté: Lustig

Rozhodčí

Vinčič – Klančnik, Kovačič

Stadion

La Cartuja Stadium, Sevilla

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Švédsko 3 2 1 0 4:2 7
2. Španělsko 3 1 2 0 6:1 5
3. Slovensko 3 1 0 2 2:7 3
4. Polsko 3 0 1 2 4:6 1

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud