22. června 2021 • 10:30

Proměna hvězd EURO aneb Jak děti vyspěly v tahouny národních týmů

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
  • Jak se proměnily hvězdy EURO?Jak se proměnily hvězdy EURO?FOTO: Koláž iSport.cz

    Léta běží, čas se nedá zastavit. Jeho známky se projevily i na hvězdách současného fotbalu. Podívejte se na proměnu fotbalistů, kteří momentálně válí na EURO v národních dresech. Nechybí ani česká stopa.

  • Gareth Bale

    Kdo by nepoznal hlavní velšskou hvězdu. Odstávající uši, potutelný úsměv. To byl mladičký Gareth Bale. Léta, kdy nastupoval v mládežnických výběrech Southamptonu, jsou tatam. Přerostl v ikonu Tottenhamu, která si zahrála dlouhých sedm let i za Real Madrid. Šestinásobný fotbalista roku Walesu, čtyřnásobný vítěz Ligy mistrů - i to patří mezi Baleovy úspěchy.

    Gareth Bale Gareth BaleFoto Koláž iSport.cz

  • Giorgio Chiellini

    Několik let zpět, ještě když působil v Livornu, ho zdobila kudrnatá kštice, dnes už je jeho sestřih o poznání chudší. Nic to nemění na tom, že Chiellini i ve svých 36 letech válí za italskou reprezentaci. Od roku 2005 je stálicí Juventusu, se kterým získal úctyhodných 20 trofejí. Je vicemistrem Evropy 2012 a na kontě má i bronzovou olympijskou medaili z Atén 2004.

    Giorgio Chiellini Giorgio ChielliniFoto Koláž iSport.cz

  • Harry Kane

    Když byste mladíka v dresu Arsenalu potkali v době, kdy vznikla tato fotografie, asi byste netipovali, že bude za pár let největší útočnou hrozbou úhlavního rivala Tottenhamu. Kolem Harryho Kanea je ale už nyní v průběhu EURO pořádně živo. Měla na něj přistát tučná nabídka z Manchesteru City. Změní lídr a kapitán Albionu působiště? To ukážou následující dny, maximálně týdny.

    Harry Kane Harry KaneFoto Koláž iSport.cz

  • Luka Modrič

    Mozek chorvatské hry pochází ze Zadaru, kde také dělal své první fotbalové krůčky. První velký přestup udělal v roce 2008, kdy ho z Dinama Záhřeb získal Tottenham. Po čtyřech letech v Londýně se stěhoval znovu, do Realu Madrid. V roce 2018 byl jedním ze základních pilířů chorvatského tažení do finále mistrovství světa. Na letošním EURO se pětatřicetiletému středopolaři zatím příliš nedaří.

    Luka Modrič Luka ModričFoto Koláž iSport.cz

  • Manuel Neuer

    Modrooký blonďáček vyrostl v jednoho z nejlepších brankářů současnost. Skvěle čte hru, zdobí ho výborná hra nohama. První krůčky dělal v rodném Gelsenkirchenu, konkrétně v tamním Schalke. Právě odtud ho pak v roce 2011 koupil Bayern Mnichov, kde působí dodnes. S reprezentací už získal čtyři cenné kovy, kromě bronzů z ME 2012 a 2016 a MS 2010 je mistrem světa z MS 2014. Výhrou nad Portugalskem vykročili Němci k postupu ze skupiny smrti a po neúspěchu na světovém šampionátu v roce 2018 budou chtít tentokrát přidat další medaili.

    Manuel Neuer Manuel NeuerFoto Koláž iSport.cz

  • Marek Hamšík

    Už dávno přerostl v ikonu a legendu slovenského fotbalu. Střední záložník pocházející z Banské Bystrice patřil více než dekádu k tahounům Neapole. Vyzkoušel si i štace v Číně a Švédsku. Po EURO ho čeká nová zkušenost: turecký Trabzonspor. Za národní tým odehrál už 126 utkání, ve kterých se 26krát zapsal do listiny střelců.

    Marek Hamšík Marek HamšíkFoto Koláž iSport.cz

  • Memphis Depay

    V mládí oblékal dres Moordrechtu, Sparty Rotterdam a PSV Eindhoven, kde si poprvé zahrál i profesionální fotbal. Z PSV v roce 2015 vyrazil vstříc zahraničním zkušenostem. Po Manchesteru United a Lyonu ho nyní čeká štace v Barceloně. Byl součástí bronzové party „tulipánů“ na MS 2014, doma má i zlato ze ME hráčů do 17 let (2011).

    Memphis Depay Memphis DepayFoto Koláž iSport.cz

  • Robert Lewandowski

    Polský gólostroj vytvořil v uplynulé sezoně nový rekord bundesligy. 41 góly za jediný ročník překonal dosavadní počin legendárního Gerda Müllera. Prosadil se už také na EURO, a to při remíze 1:1 se Španělskem, která dává Polsku ještě naději na postup. V posledním utkání ale potřebují porazit Švédy.

    Robert Lewandowski Robert LewandowskiFoto Koláž iSport.cz

  • Cristiano Ronaldo

    Jeden z nejlepších hráčů historie se narodil na Madeiře. Pětkrát vyhrál Zlatý míč, stejný počet triumfů má na kontě i v Lize mistrů. Úspěch ale zapsal nejen na klubové scéně, ale i na té mezinárodní. S Portugalskem vybojoval prvenství na EURO 2016. Ve finále se zranil, ale poté s obvázaným kolenem poskakoval u postranní čáry a udílel spoluhráčům pokyny coby správný lídr.

    Cristiano Ronaldo Cristiano RonaldoFoto Koláž iSport.cz

  • Tomáš Souček

    Rodák z Havlíčkova Brodu si svými výkony vydobyl místo mezi hvězdami Premier League. Coby opora West Hamu se stal Souček prvním Čechem, který v anglické lize nasázel v jednom ročníku deset branek. Na EURO se zatím střelecky neprosadil, jeho vliv na mužstvo je ale enormní.

    Tomáš Souček Tomáš SoučekFoto Koláž iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud