7. července 2021 • 11:27

Italský kapitán bavil, úsměvy a objetí místo nervů. Takhle rozhodil Španěly

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Buď má nervy ze železa, nebo se dočista zbláznil. To si museli říkat fotbaloví fanoušci, když sledovali Giorgia Chielliniho při losu penaltového rozstřelu semifinále se Španělskem. Italský kapitán vedle soustředěného Jordiho Alby nešetřil smíchem a gesty, když los vyhrál, soupeře pevně objal. Byla to psychologická hra? Koneckonců to byli právě Italové, kdo roszstřel vyhráli a postupují do finále.



Když kapitáni Giorgio Chiellini a Jordi Alba šli k Felixi Brychovi rozlosovat penalty, málokdo asi čekal, jaké divadélko italský lídr spustí. Vše řešil se širokým úsměvem, mával rukama, španělského beka nejdříve laškovně praštil do ramene, před začátkem rozstřelu jej pevně objal.

Rozhodčí v čele s Felixem Brychem se usmívali, španělský kapitán Alba byl ale poměrně nesvůj. Jako by ho uzavřela nervozita z následných penalt. Ty nakonec Španělé nezvládli, Dani Olmo přestřelil branku a Álvara Moratu vychytal brankář Donnarumma. Za Italy se mýlil jen první střelec Manuel Locatelli.

Italský kapitán Giorgio Chiellini v žertové náladě před penaltovým rozstřelem se španělským protějškem Jordim Albou
Italský kapitán Giorgio Chiellini v žertové náladě před penaltovým rozstřelem se španělským protějškem Jordim Albou

Proč byl italský kapitán v tak dobrém rozmaru? „Věděl, že na penaltu nepůjde,“ vysvětloval pro TalkSPORT José Mourinho , který bude od nové sezony v Itálii trénovat AS řím. „Věděl, že z celé jedenáctky by šel kopat tak desátý, takže na něj nebyl žádný tlak. Odvedl dobře svoji práci a zbytek nechal na ostatních.“

Možná za vším nebyl jen fakt, že Chiellini nešel kopat, ale taky snaha o rozhození soupeře. „Vypadá, že je mu úplně fuk, že jeho tým čeká rozhodující penaltový rozstřel. To je jedna z nejlepších psychologických her, co jsem kdy viděl,“ uznal Manuel Veth, manažer uznávané databáze Transfermarkt.

Nejen italská forma na hřišti, ale i pohoda a vlna pozitivních emocí teď musí po Španělech celkem svazovat i Dány s Angličany. Finále proti dokonale naladěné partě kolem Chielliniho nebude nic jednoduchého.

Nejlepší zápas turnaje. Španělé by si postup zasloužili o trošku víc, shodují se experti
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud