Radek Špryňar
20. listopadu 2023 • 22:36

Vypjatá česká cesta na EURO: dusno a Barák ven, řešení kouče. A pak pařba

Vstoupit do diskuse
5
  • Video se připravuje ...

    Na kvalifikaci o fotbalové EURO 2024 v Německu se nebude v tuzemsku vzpomínat hezky. Výšlap zakončený postupovou výhrou nad Moldavskem (3:0) byl poznamenaný řadou vnitřních problémů, neuspokojivými výsledky, často neatraktivní hrou a završený skandálem v Olomouci. Deník Sport popisuje vypjatou pouť Česka kvalifikačním rokem 2023.

  • Na začátek BOUŘE

    Kvalifikaci Česko rozjelo jako z partesu. Poláky zlikvidovalo během úvodních tří minut zásahy sparťanských úderníků Ladislava Krejčího a Tomáše Čvančary. Výsledek 3:1 zvonil. Líbil se i výkon, byť v druhém poločase reprezentace zvolila spíše pragmatický přístup ke hře, ale vzhledem ke stavu skóre to nijak nevadilo. Přesto v týmu bylo dusno a chladno. Někteří nebyli spokojení s vynecháním ze základní sestavy. Konkrétně trio Vaclík, Černý a Barák. Pro jednoho byl březnový sraz dosud posledním...

    PRVNÍ DOJEM: Polski uragán! A odraz, že se Sparta a Slavia v repre sbližují
    Video se připravuje ...

  • Barák VEN!

    Konfliktní nálada se letecky přenesla z Prahy do Moldavska. Realizační tým s manažerem Tomášem Pešírem uspořádal v Kišiněvě tři individuální mítinky. Vaclík s Černým se omluvili, Barák nikoli. Navíc se prý měl arogantně chovat. Proto se trenér Šilhavý rozhodl záložníka Fiorentiny vyřadit z mužstva. „Pan manažer Pešír mi řekl, že jsem vypadal, že si o nich myslím, že jsou úplní debilové. Pokud někdo soudí na základě domněnek… Bylo by mi milejší, kdybychom si vše vyříkali jako chlapi,“ pravil v nedávném rozhovoru Barák. Studená válka trvá dosud. K urovnání vztahů nepomohla ani pobídka Patrika Schicka na stránkách Sportu.

    Rosický se otřískal, už umí říct NE! Měl Barák spory i s dvojicí WHU?
    Video se připravuje ...

  • PSEUDOEXPERTI na tapetě

    V září se čekalo, jak si Česko pomůže k postupu precizně zvládnutým domácím duelem s Albánií. Stal se pravý opak. Výsledkově to úplný propadák nebyl, konečný verdikt zněl 1:1. Mnohem víc vyděsila předvedená hra. Proti reprezentaci se zvedla obří tsunami kritiky. Z řad široké veřejnosti, ortodoxních fanoušků, expertů i médií. O tři dny později, před přípravným zápasem v Maďarsku, se v České televizi o slovo přihlásil Petr Fousek. Jindy distingovaný pán se do kamer rozčílil. „Samozřejmě jsme zaznamenali hraběcí rady různých pseudoexpertů,“ uraženě pálil svazový předseda do kritiků týmu i trenéra Šilhavého. Za měsíc svolával mimořádný výkonný výbor…

    PRVNÍ DOJEM: Bez rizika, bez odměny. Češi neumí využít ofenzivní zbraně, devadesátkový Brabec
    Video se připravuje ...

  • Trenére, pokračuješ, ALE…

    Drsný a nadmíru bolestivý říjnový karambol v Albánii, kde Česko lapalo po dechu z porážky 0:3, donutil Fouska k reakci. Dva dny po hubené výhře 1:0 nad odepsanými Faerskými ostrovy zasedl výkonný výbor s ambicí vyřešit silně neuspokojivou reprezentační situaci. Výsledek několikahodinového rokování však nepřekvapil. Šilhavý zůstal, protože svaz neměl připraveného „náhradníka“… „Výkonný výbor zavrhl okamžitou výměnu trenéra a celého realizačního týmu, zejména s přihlédnutím k velmi napjaté časové ose,“ uvedl Fousek před posledními dvěma zápasy. Jedinou změnou byla úprava smlouvy, která nově všem členům realizačního týmu končí už k 30. listopadu a chybí v ní automatická opce v případě postupu na mistrovství Evropy.

    Krutý albánský horor. Šilhavý musí překopat kostru, Chytilův gól měl platit
    Video se připravuje ...

  • Smím prosit aneb pařba v BELMONDU

    Historicky šlo v podání samostatného Česka o nejhorší kvalifikaci na EURO, to bylo jasné už před listopadovým finišem. Nečekané vyvrcholení však mělo přijít ještě o chlup dřív. Necelých osmačtyřicet hodin před rozhodujícím duelem s Moldavskem se rozhodla trojice hráčů „vyčistit hlavy“ na diskotéce Belmondo v centru Olomouce. Pěkně před zraky přihlížejících, mezi nimiž byli – pro dotyčné asi nečekaně – i fotbaloví fanoušci. Pilo se, fotilo, ráno se klopýtalo zpátky na hotel… Brabec, Coufal a Kuchta byli okamžitě vyřazeni z mužstva i na základě série fotografií, které měl k dispozici deník Sport. Obrovský skandál, o kterém referovala média v celé Evropě, jen podtrhl nepovedenou cestu skupinou.

    Repre pařba: Coufal přerostl přes hlavu Součkovi, Pešír Šilhavému. Darida: Byl to zkrat!
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina E
Články odjinud


Články odjinud