19. listopadu 2023 • 11:50

Noční dýchánek reprezentantů v Olomouci! Trojice hráčů vyřazena

Autor: iSport.cz, inf
Vstoupit do diskuse
263
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měli regenerovat, střádat energii a chystat se na poslední soudnou bitvu. Místo toho si necelých osmačtyřicet hodin před rozhodujícím zápasem s Moldavskem o postup na evropský šampionát reprezentanti vyrazili v Olomouci na diskotéku. Trojice Vladimír Coufal, Jan Kuchta a Jakub Brabec za přítomnosti člena Výkonného výboru FAČR Tomáše Neumanna navštívila klub Belmondo. Vydrželi až do ranních hodin… Dnes z rozhodnutí vedení reprezentace všichni opustili tým. „Zásadním způsobem porušili interní pravidla,“ stojí v odpovědi na zjištění deníku Sport a iSport.cz



Páteční remíza 1:1 v Polsku za přispění stejné plichty Moldavska s Albánií dopřála Čechům výhodnou situaci. V pondělí proti Moldavsku jim k postupu na EURO 2024 stačí neprohrát. Tak či tak ale ještě hotovo není a v osudí je přes čtvrt miliardy korun pro český fotbal.

Národní tým v sobotu dorazil z Varšavy do Olomouce, hráči sršeli dobrou náladou. Ubytovali se v NH hotelu u Androva stadionu, odpoledne pak strávili u kávy v sousedním sportovním centru Omega.

Fanouškům rozdávali podpisy, selfie fotky, a například čtveřice Tomáš Souček, David Douděra, Jan Kuchta a Lukáš Provod si volný čas zpříjemnila turnajem ve stolním tenisu.

Úsměvy od ucha k uchu, srandičky, hecování... Zkrátka idylická atmosféra.

U pohody poblíž hotelu nicméně nezůstalo. Trojice Vladimír Coufal, Jan Kuchta a Jakub Brabec v noci zamířila do známého klubu Belmondo v centru stotisícového města.

Když se s nimi chtěli fanoušci v zaplněném podniku fotit a bavit, moc se jim to (až na stopera Brabce) nezamlouvalo, protože popíjeli alkoholické drinky. Přesto na diskotéce vydrželi do ranních hodin. Spolu s amatérskými fotbalisty ze všech různých hanáckých celků, kteří tam na rozdíl od reprezentantů zapíjeli konec sezony.

Trio z West Hamu, Sparty a Arisu Soluň, které v pátek v Polsku nastoupilo na Národním stadionu v základní sestavě, doprovázel například i obránce Sigmy a jejich bývalý parťák Filip Novák či člen Výkonného výboru FAČR Tomáš Neumann. Ten později v prohlášení uvedl, že se v podniku ocitl po večeři s dcerou. „Uvědomuji si, že společná fotka s jedním z hráčů nepůsobí pro veřejnost důvěryhodně, ale sám jsem inicioval odchod hráčů na hotel,“ vzkázal. Celé jeho prolhlášení ZDE>>> 

„Tři hráči národního týmu zásadním způsobem v sobotu v noci porušili interní pravidla reprezentace. Jakub Brabec, Vladimír Coufal a Jan Kuchta s okamžitou platností z rozhodnutí vedení reprezentace opustili sraz národního týmu,“ stojí v prohlášení asociace na základě zjištění deníku Sport a iSport.cz.

V neděli odpoledne (17:30) má nároďák na programu oficiální předzápasový trénink, ještě předtím čeká trenéra Jaroslava Šilhavého a kapitána Tomáše Součka tisková konference.

V pondělí proti Moldavsku půjde o všechno... V úterý se pak sejde Výkonný výbor FAČR. Nikoli v reakci na aféru, má ale vyhodnotit závěr kvalifikace a práci trenéra Šilhavého. 

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Albánie 8 4 3 1 12:4 15
2. Česko 8 4 3 1 12:6 15
3. Polsko 8 3 2 3 10:10 11
4. Moldavsko 8 2 4 2 7:10 10
5. Faerské ostrovy 8 0 2 6 2:13 2

 

Vstoupit do diskuse
263

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina E
Články odjinud


Články odjinud