7. října 2014 • 11:30

Robben nechápal prohru s Českem. Nadávkami budil doma své děti

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opora nizozemské reprezentace Arjen Robben je rád, že se po nuceně vynechaném úvodu kvalifikace mohl vrátit do národního týmu. Ofenzivní fotbalista Bayernu Mnichov přiznal, že porážku svých spoluhráčů v Praze od českého týmu protrpěl doma na gauči a nadával tak hlasitě, že ho musela okřikovat manželka.



Robben hrál za "oranjes" naposledy na mistrovství světa v Brazílii, kde pomohl k zisku bronzových medailí. V úvodu nového reprezentačního cyklu byl zraněný a pouze na dálku sledoval, jak jeho kolegové prohráli přípravný duel v Itálii a pak také první kvalifikační zápas o mistrovství Evropy 1:2 s Českem.

"Jsem rád, že jsem zpět, a chci napravit, co se nepovedlo," řekl Robben na reprezentačním srazu před pátečním duelem proti Kazachstánu a pondělním zápasem na Islandu.

"Byl jsem strašně naštvaný, když jsem viděl, jak jsme prohráli gólem v poslední minutě s Čechy. Seděl jsem jako fanoušek na gauči doma a nechápal jsem, jak jsme to mohli tak pokazit, prohrát takovým trapným gólem," komentoval Robben branku Václava Pilaře v nastaveném čase.

Český záložník využil chybu obránce Daryla Janmaata, který odvrátil centr jen do tyče vlastní branky, od níž se míč odrazil k Pilařovi. "Nadával jsem tak hlasitě, že mě manželka musela peskovat. 'Děti už spí,' říkala," popsal Robben.

Před zápasy s relativně slabšími soupeři mají Nizozemci jasný úkol. "Už jsme nabrali ztrátu, takže zkrátka musíme dvakrát vyhrát," uvedl dvaaosmdesátinásobný reprezentant Robben.

Fotbalisté Nizozemska začali kvalifikaci o EURO 2016 porážkou v Česku
Fotbalisté Nizozemska začali kvalifikaci o EURO 2016 porážkou v Česku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud