30. března 2015 • 17:26

Tak se dává gól! Ronaldo se jen díval, Matič vystřihl krásné nůžky

Autor: jaf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takovou fotbalovou parádu byste čekali spíše od Cristiana Ronalda, když už se nachází na hřišti. Chyba. Tentokrát ji má ale na svědomí srbský záložník Nemanja Matič. A kapitán Portugalska jen s údivem sledoval, jak krásný gól jeden ze soupeřových hráčů vstřelil. Nakonec pouze zmírnil porážku Srbů, kteří na půdě favorita podlehli 1:2. Matičův gól, který rázem obletěl svět, však může směle aspirovat na nejhezčí gól kvalifikace o EURO 2016.



MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 3. • 20:45
Portugalsko
Portugalsko
2:1
ONLINE
29. března
20:45
Srbsko
Srbsko
Góly

Domácí: 11. R. Carvalho, 63. Coentrão

Hosté: 61. Matić

Sestavy

Domácí: Patrício – Bosingwa, Alves, R. Carvalho (16. Fonte), Eliseu – Moutinho, Tiago, Coentrão (77. Quaresma) – Nani, Danny (86. William), Ronaldo (C).

Hosté: Stojković – Basta, Ivanović (C), Nastasić, Kolarov – Petrović, Matić – Marković (65. Đuričić), Ljajić (85. Škuletić), Tadić (78. Z. Tošić) – Mitrović.

Náhradníci

Domácí: Almeida, Antunes, William, Cédric, Éder, Fonte, Gomes, Lopes, Mário, Quaresma, Ventura, Vieirinha

Hosté: Brkić, Lukač, Obradović, Tošić, Maksimović, Tomović, Gudelj, Tošić, Milivojević, Kostić, Đuričić, Škuletić

Karty

Domácí: Coentrão, Moutinho

Hosté: Matić, Ljajić, Kolarov, Z. Tošić, Đuričić

Rozhodčí

Rocchi – Liberatore, Cariolato

Stadion

Estádio do Sport Lisboa e Benfica, Lisabon

Běžela 61. minuta, po srbském rohu se míč odrazil na zadní tyč a tam už číhal připravený Matič. Urostlý hostující záložník se akrobaticky opřel do míče a střelou přes hlavu poslal míč nechytatelně pod břevno. Krásný moment. Portugalci následně sice reklamovali ofsajd, ale supergól byl správně uznán.

Hráč s přezdívkou „Bestie“ tak svým teprve svým druhým reprezentačním gólem vyrovnával na 1:1. Nakonec však Srbsku tento gól nebyl nic platný. Chvíli na to totiž přidalo Portugalsko druhou branku a zápas vyhrálo 2:1.

A tým, který má ve svém středu hráče jako Branislava Ivanoviče (Chelsea), Lazara Markoviče (Liverpool) či Aleksandera Kolarova (Manchester City) se v kvalifikaci o EURO nadále trápí. Na předposledním místě skupiny I může Srbsko na účast na turnaji pomalu zapomenout.  

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud