30. srpna 2015 • 14:14

Frýdek je poprvé v reprezentaci: Táta z toho měl větší radost než já

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Otec Martina Frýdka odehrál za fotbalovou reprezentaci 37 zápasů a má stříbro z mistrovství Evropy. Z jeho kariéry si třiadvacetiletý záložník pražské Sparty moc nepamatuje, ale po první nominaci do národního týmu doufá, že tátu v budoucnu dožene.



"Budu se snažit, ale nebude to jednoduché," řekl Frýdek, kterého trenér Pavel Vrba povolal na kvalifikační zápasy s Kazachstánem a v Lotyšsku. "Táta mi samozřejmě gratuloval a z nominace měl snad větší radost než já," dodal bývalý hráč Liberce.

Vzpomínky na otcovu kariéru má Frýdek jen matné. "Samozřejmě vím o medaili z šestadevadesátýho, ale byly mi čtyři roky, tak jsem to moc nesledoval," poznamenal. "Vím, že tam byl taťka od táty, rodiče od mamky. Já jsem byl v Česku a že táta hraje fotbal, jsem začal víc vnímat asi o rok později," řekl Frýdek.

Teď může na otce v národním dresu navázat. "Jsem fakt nadšený, že jsem dostal příležitost. Je to čest a splněný sen každého fotbalisty," uvedl. O nominaci se dozvěděl cestou z odvety 4. předkola Evropské ligy v Thunu. "Jeli jsme autobusem na letiště, když mi volal pan Fitzel (manažer reprezentace). Byl jsem šťastnej."

Radost byla o to větší, že s nominací nepočítal. "Nečekal jsem to. Soustředil jsem se na to, abych se dostal ve Spartě do základu. To pro mě bylo důležitější a tohle je už jen třešnička na dortu," prohlásil s tím, že mu do reprezentace pomohla i jeho univerzálnost.

"Ale nevím, jestli je to úplně moje výhoda. Vždycky je lepší, když má člověk stabilní místo v sestavě, než zaplácávat místo, kde zrovna nikdo není," uvedl se smíchem.

Několik spoluhráčů v reprezentaci zná Frýdek z jednadvacítky, jiné ale třeba jen z televize. "Třeba s Petrem Čechem jsem se mimo hřiště párkrát potkal, ale Tomáše Sivoka jsem zatím viděl jenom v televizi. To pro mě bude něco nového," uvedl Frýdek.

Záložník Liberce Josef Šural se také hlásil na srazu reprezentace
Záložník Liberce Josef Šural se také hlásil na srazu reprezentace

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud