11. října 2015 • 22:50

Nizozemci bez brankářů. Jednička i dvojka na Čechy chybí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistům Nizozemska budou v úterním závěrečném utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti českému celku chybět první dva brankáři. Jasper Cillessen i Tim Krul jsou po sobotním zápase v Kazachstánu zranění a trenér Danny Blind dodatečně povolal Kennetha Vermeera s Maartenem Stekelenburgem.



Jednička Cillessen si v sobotu na předzápasové rozcvičce poranil záda a Blind místo něj musel nasadit mezi tyče Krula. Ani tomu se ale nevyhnuly zdravotní problémy a deset minut před koncem musel střídat kvůli zranění kolena. Newcastle United dnes oznámil, že Krul má poškozený zkřížený vaz a v této sezoně už nenastoupí. Místo něj dochytal zápas Jeroen Zoet, který si připsal první minuty za seniorskou reprezentaci.

Blind ještě po příletu z Kazachstánu doufal, že by se Cillessen mohl dát na úterní zápas přece jen do pořádku, ale později nizozemská federace na svých internetových stránkách oznámila, že gólman tým opustil.

Dodatečně povolaný Vermeer má na svém kontě pět startů v národním týmu, z toho dva soutěžní v kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2014. Další dodatečně nominovaný brankář třiatřicetiletý Stekelenburg naposledy chytal za reprezentaci před třemi lety.

Do nizozemského výběru se pro zápas s českým týmem vrátí obránce Gregory van der Wiel, který si proti Kazachstánu odpykal karetní trest.

"Oranjes" v sobotu vyhráli 2:1, ale náladu jim pokazila následná porážka českého celku s Tureckem 0:2. Po ní zůstali Nizozemci na čtvrtém místě skupiny a k posunu na třetí příčku znamenající baráž potřebují nejen zvítězit nad výběrem Pavla Vrby, ale také věřit, že Turecko doma prohraje s Islandem. Jinak by "Tulipány" poprvé od roku 1984 chyběly na evropském šampionátu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud