14. října 2015 • 17:58

Jak Suchý doplatí na vyloučení? Řepku odstřihli, Bergra podrželi

Autor: pta, pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Patrik Berger i přes červenou kartu na EURO jel, Tomáše Řepku o něj naopak vyloučení připravilo. Jak nyní dopadne Marek Suchý?Patrik Berger i přes červenou kartu na EURO jel, Tomáše Řepku o něj naopak vyloučení připravilo. Jak nyní dopadne Marek Suchý?FOTO: Koláž iSport.cz

    Tohle vyloučení přišlo v nejméně vhodnou chvíli. Marek Suchý po faulu na Memphise Depaye viděl v Nizozemsku červenou kartu na konci prvního poločasu. Českému obránci se mohlo ulevit, že zbytek týmu dokázal udržet vedení a dovést zápas do vítězného konce. Předčasný odchod z trávníku pro něj ale bude mít nepříjemné následky. Suchý přijde minimálně o jeden zápas na EURO 2016. Nehrozí mu, že z reprezentace kvůli tomu vypadne? V minulosti se s podobným problémem musela potýkat i jiná zvučná jména.

  • Tomáš Řepka (NEJEL NA EURO)

    Známý bouřlivák si zavařil v roce 1996. Řepka sice patřil do kádru áčka, ale před stříbným EURO v Anglii se nechal vyloučit v dresu jednadvacítky. Dostal stopku na dvě utkání a tehdejší reprezentační kouč Dušan Uhrin ho na šampionát kvůli tomu nevzal. Řepka tak vyloučením přišel o šanci podílet se na historickém úspěchu.

    Tomáš Řepka se vyloučením za jednadvacítku připravil o účast na EURO 1996Foto Jaroslav Legner (Sport)

  • Patrik Berger (JEL NA EURO)

    Levonohý záložník na rozdíl od Řepky na EURO 1996 startoval a ve své sbírce tak má stříbrnou medaili. Velká nepříjemnost ho ale potkala o čtyři roky později. Berger dostal červenou kartu v posledním kvalifikačním utkání s Faerskými ostrovy a vyfasoval trest, který mu znemožnil start ve dvou zápasech základní skupiny na EURO 2000. Trenér Jozef Chovanec dal přesto  klíčovému záložníkovi hrajícímu tehdy FC Livepool důvěru a v nominaci na šampionát ho nevynechal. Berger si ale zahrál až v závěrečném zápase proti Dánsku. Kvůli dvěma předchozím porážkám v něm byli Češi mimo postupovou hru.

    Červená karta v zápase proti Faerským ostrovům přišla Patrika Bergera drahoFoto Jaroslav Legner (Sport)

  • Wayne Rooney (JEL NA EURO)

    Čerstvý příklad, ačkoliv ne z české reprezentace. Wayne Rooney dostal zbytečnou červenou kartu v posledním utkání kvalifikace o EURO 2012 v Polsku a na Ukrajině. Anglický kanonýr byl vyloučen za ostrý kopanec na půdě Černé Hory. Rooney dostal trest na tři zápasy, ten mu byl následně snížen na dva. Trenér Anglie Roy Hodgson přesto neváhal a útočníka Manchesteru United na EURO vzal. Rooney si zahrál ve třetím utkání skupiny proti Ukrajině a hned rozhodl o výhře 1:0. Poté se představil i ve čtvrtfinále, kde ale Anglie vypadla s Itálií po penaltách.

    VIDEO | Faul, kvůli kterému nemohl Rooney hrát na dva zápasy

  • Marek Suchý (POJEDE NA EURO?)

    Osud stopera české reprezentace je zatím ve hvězdách. I jeho slova po utkání v Nizozemsku ukazují, že Suchý očekává trest na jeden, nebo dva zápasy. Vyšší by, i na základě předchozích případů, skutečně nastat neměl. Zda to ale bude stačit na to, aby Suchého trenér Pavel Vrba povolal, se teprve uvidí.

    Suchý po červené sledoval zápas v televizi: Byly to nervy, klukům děkuji
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud