Radek Špryňar
Premium
9. září 2018 • 04:55

Krmenčík proti silným soupeřům mlčí. Simulování mu nepomůže, říká Siegl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační bilance to není vůbec špatná – šestnáct zápasů, sedm branek. To se nechá vidět. Zádrhel je v tom, že první čtyři trefy do statistik naskočily už během pětice premiérových startů. Od té doby Michael Krmenčík skolil už jen dvěma góly San Marino a jedním Čínu. Proti zvučnějším celkům se neprosazuje. S Ukrajinou byl střídán v poločase. Zbraň MK15 mlčí. Proč? Důvodů je povícero, nad některými se v zamčené části zamýšlí v rozhovoru i bývalý útočník Horst Siegl.



Vzpomínáte? Na kolenou klouže směrem k fanouškům po mokré trávě v Edenu. Právě po krásné přímočaré akci Ladislava Krejčího vstřelil v reprezentační premiéře po jedenácti minutách svůj první gól v národním triku. Proti Norsku. V kvalifikaci o mistrovství světa, kdy Češi nutně potřebovali vyhrát, aby si uchovali naději na postup.

Trenér Karel Jarolím vytáhl z Plzně neotesaného hromburáce. A udělal dobře.

Pak už to jelo.

Michael Krmenčík skóroval v přípravě proti Litvě, v dalším kvalifikačním souboji pomohl jedním gólem zničit San Marino a trefil se i v Belgii proti domácímu supertýmu. „S Lukakuem jsem si vyměnil dres. Dám ho hned zarámovat,“ šílel radostí. A také z osobní statistiky – pět reprezentačních zápasů, čtyři branky.

Od té chvíle gólové hody skončily, došlo na dietu, mnohdy na prázdný stůl.

V následujících jedenácti duelech se Krmenčík dvakrát prosadil v domácím duelu s rekreační grupou ze San Marina a v přípravě dal ještě gól Číně. Tedy výrazně podprůměrnému celku a stěží průměrnému. Naopak neskóroval v Norsku, proti Německu, v klíčovém kvalifikačním zápase v Severním Irsku, nulu si zapsal i proti účastníkům světového mistrovství Islandu, Uruguayi, Austrálii i Nigérii.

Štajner vysvětluje, co napsal o Krmenčíkovi: Furt padá a rozčiluje se!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

V úvodní partii v Lize národů pětadvacetiletého útočníka stáhl Karel Jarolím ze hřiště už v poločase. Mělo to dva důvody: Krmenčík se vůbec neprosadil a kouč chtěl po změně stran vyjít z rozestavení s jedním hrotem, v tu chvíli měl logicky přednost Patrik Schick.

„Nechci přes média kritizovat hráče... Byla to systémová změna, nemohlo to dopadnout jinak, než že půjde dolů jeden z útočníků. Patrik dal gól, byl ve větší pohodě, takže volba padla na Michaela,“ přiznal Jarolím.

Za povadlou bilancí je i chybějící servis

Logicky se nabízí sada otázek. Proč se Krmenčík neprosazuje jako dřív? Proč nestřílí góly silnějším celkům? Dosahuje vůbec mezinárodní úrovně? A může si za svoji slabší bilanci jen sám?

Evidentní jsou dvě skutečnosti.

Byť se Krmenčík za poslední roky obrovsky zlepšil, stále má rezervy. A ty se právě odhalí v duelech s maximálně koncentrovaným a fyzicky vyspělým soupeřem. Se stopery Ukrajiny měl Krmenčík kříž, nevyhrál ani jeden ze soubojů, často se kácel k zemi, neudržel žádné míče a neulevil přetížené defenzivě.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud