9. září 2018 • 14:20

Pech Angličanů! Neuznaný gól i děsivý pád. Rozhodčí nás potopil, tvrdí Kane

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Křivda!? Anglie po prohře se Španělskem (1:2) v rámci Ligy národů spílá hlavnímu rozhodčímu Dannymu Makkeliemu z Nizozemska. V závěru divokého zápasu jim totiž neuznal gól, který podle Anličanů měl platit a znamenal by vyrovnání na 2:2. To ale nebyl jediný „smolný“ moment utkání pro Albion. Ten krátce po startu druhé půle přišel o obránce Lukea Shawa, který po střetu s Dani Carvajalem zůstal nehybně ležet na trávníku a ze hřiště musel být odnesen na nosítkách. 



Po konečném čtvrtém místě na mistrovství světa nastoupili fotbalisté Anglie k prvnímu zápasu v rámci Ligy národů, ve kterém přivítali ve Wembley Španělsko. Do utkání vstoupili hráči Albionu skvěle a už v 11. minutě vedli po trefě Marcuse Rashforda 1:0. Španělé ale bleskově vyrovnali zásluhou Saúla a po půl hodině hry otočil výsledek na stranu La Roja Rodrigo.  

Vedení 2:1 drželo Španělsko až do 96. minuty. Pak se ale nepovedl odkop Sergiu Ramosovi a brankář De Gea, který se snažil sebrat míč ze vzduchu, situaci nezvládl a po kontaktu s Danny Welbeckem jej upustil a anglický útočník poslal míč do prázdné branky.

V tu chvíli vypukla ve Wembley velká euforie z vyrovnání, která ale trvala jen zlomek sekundy. Nizozemský rozhodčí Danny Makkelie totiž kontakt Welbecka s De Geou posoudil jako nedovolený a branku neuznal.

„V podobných chvílích potřebujete, aby rozhodčí zůstal silný. Bohužel tady se to nestalo a potopil nás. Danny pouze stál, nikomu nebránil, nic nedělal, nefauloval,“ vyjádřil se k inkriminovanému momentu kapitán Anglie Harry Kane. „Souboje s brankáři jsou posuzovány jinak než s hráči, což je nešťastné. Myslím si, že jsme si zasloužili alespoň bod za remízu, protože jsme hráli dobře,“ dodal.

Situace nenechala klidným ani trenéra Anglie Geretha Southgatea. „Dva obránci se snaží zabránit Welbeckovi, aby se dostal k míči. De Gea tam přiběhne, vyskočí, ale balón upustí. Bylo to čisté, každý viděl, že to měl být gól,“ tvrdí. 

Ošklivý pád Lukea Shawa v zápase se Španělskem
Ošklivý pád Lukea Shawa v zápase se Španělskem

Shaw: Jsem bojovník, brzy budu zpět

Neuznaný gól v závěru zápasu nebyl jediným momentem, který zasáhl Anglii. Už ve 47. minutě totiž přišla o jednoho z klíčových mužů defenzivy. Po střetu s Dani Carvajalem zůstal nehybně ležet na trávníku obránce Manchesteru United Luke Shaw.

Po hrozivém a nekontrolovaném pádu se o něj okamžitě začali starat lékaři. 23letý obránce byl nakonec po šesti minutách ošetřování odnesen ze hřiště na nosítkách. „Po zápase seděl v šatně a mluvil a vypadal relativně v pořádku, což je rozhodně dobré znamení, ale víc ukážou až další vyšetření,“ objasnil situaci Southgate.

Otřes mozku ale nevyloučil. „Musíme udělat několik testů a zjistit, jak na tom je. Jeho pád vypadal opravdu ošklivě. Nehodláme nijak riskovat jeho zdraví. Jak jsem již řekl, je dobrou zprávou, že byl při vědomí, mluvil s námi a vypadal, že je v pohodě,“ navázal.

Později po zápase přišla uklidňující zpráva. „Děkuji všem za lásku a podporu. Cítím se dobře a jsem v těch nejlepších rukou. Jsem bojovník a věřím, že budu brzy zpět na hřišti,“ napsal na svůj twitterový účet Luke Shaw.

Anglie prohrála potřetí v řadě, což je její nejdelší série porážek od roku 1988. Po vyřazení v semifinále MS s Chorvatskem a prohře v duelu o třetí místo s Belgií podlehla nyní i Španělsku v rámci prvního zápasu Ligy národů.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud