Jonáš Bartoš
20. listopadu 2018 • 04:30

Čím Češi zadupali Slováky. Extratřída Schick, totem Souček i chytrá hradba

Vstoupit do diskuse
0
  • Spokojený Patrik Schick po závěrečném hvizdu zdraví fanouškySpokojený Patrik Schick po závěrečném hvizdu zdraví fanouškyFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Druhé derby se Slovenskem pod trenérem Šilhavým, druhé vítězství! Čeští fotbalisté zvládli v Lize národů i domácí odvetu, po výhře 1:0 je vyprovázel nadšený potlesk prokřehlých, ale spokojených příznivců. Proč mrazivý večer dopadl lépe pro výběr úspěšného kouče? Krásným gólem potvrdil rostoucí formu Patrik Schick, prestižní duel ale zvládli i ostatní hráči. Navíc pomohla fungující taktika a slovenská rozháranost.

  • Schickův koncert

    Není to náhodná výhra. Reprezentace má budoucnost, věští Schick
    Video se připravuje ...

    V pěti posledních reprezentačních zápasech se mladý forvard AS Řím prosadil třikrát. Jak roste sebevědomí Patrika Schicka, roste i ofenzivní síla českého týmu. Forma 22letého drahokamu jde nahoru, proti Slovensku vykouzlil zase o kus víc, než v předešlých reprezentačních představeních. V klíčovém momentu využil špatného Škriniarova postavení za ofsajdovou linií, před Dúbravkou nezazmatkoval a parádním obloučkem vstřelil vítězný gól. Ukázal i spousty dalších krásných momentů.

    Češi slaví federální double. Slováky porazili krásným gólem Schicka
    Video se připravuje ...

    Fanoušků dorazilo přes mrazivé počasí do Edenu na duel se Slováky přes 16 tisíc, někteří se vybavili do zimy i spacáky...
    Fanoušků dorazilo přes mrazivé počasí do Edenu na duel se Slováky přes 16 tisíc, někteří se vybavili do zimy i spacáky...

  • Všudybyl Souček

    Hlavičkový souboj slovenského Matúše Bera a Tomáše Součka z České republikyFoto Barbora Reichová / Sport

    Nad ostatními hráči čněl nejen výškou, ale i výkonem. Tomáš Souček vládl středu hřiště, byl snad u všech důležitých momentů. Vyhrával důležité souboje, rozjížděl akce, nabízel se, čistě odebíral balony. Pro současný výběr Jaroslava Šilhavého nepostradatelný hráč, který roste pro TOP evropskou soutěž. Pokud ho tedy Slavia někdy do světa pustí... Na jaře a v případných bojích o Ligu mistrů to podle šéfa Jaroslava Tvrdíka určitě nebude »

  • Týmová obětavost

    Matěj Vydra stíhá slovenského Petera Pekaríka v duelu České republiky a Slovenska v rámci Ligy národůFoto Reuters

    Prakticky každý, kdo dostal od Jaroslava Šilhavého důvěru, svůj part odehrál v nadstandardní kvalitě. Gólman Vaclík, krajní obránci, střed hřiště, křídla, Schick na hrotu... Navíc hráči působí jako jednolitý kolektiv. Individuality se podřizují danému cíli a plní přesně takové úkoly, jaké od nich český stratég na lavičce chce. Třeba Matěj Vydra ochotně dřel na krajích hřiště často směrem dozadu, byť jde o ofenzivní typ hráče.

  • Fungující presink a taktika

    Soustředění českého týmu před začátkem zápasu se SlovenskemFoto Barbora Reichová (Sport)

    Trenér Šilhavý znovu na tým ze sousedské země vymyslel funkční plán. Po úvodním slovenském tlaku se hráči oklepali a dostávali se soupeři pod kůži. Začínali z kompaktního bloku, ale když byla šance, nebáli se vytasit aktivní presink. S agresivním napadáním měli hostující obránci problémy a často jen odevzdávali míče „zadarmo“ připravenému soupeři. Také proto ovládl český výběr oba duely v Lize národů.

  • Slovenský komplex

    Pozápasová radost Tomáše Součka a Theodora Gebre SelassiehoFoto Barbora Reichová (Sport)

    Úvod zápasu nabídl slovenskou převahu, ukazovala se kvalita Hamšíka a dalších ofenzivních borců. Jenže Schickův gól hostující snahu uzemnil. Hráči působili podrážděně, chybovali v rozehrávce, zbytečně otvírali prostory. „Na vás prostě neumíme,“ vystihl jeden ze slovenských novinářů. Kromě dvou nebezpečných situací (Hamšík, Duda) si silný celek proti pozorné české defenzivě nevytvořil jedinou velkou šanci a z Prahy odjížděl velmi zklamaný.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud