Radek Špryňar
2. června 2022 • 04:30

Nešťastná třináctka. Česku vypadly opory, co je s marody nároďáku?

Vstoupit do diskuse
6
  • Video se připravuje ...

    To číslo až děsí. Před extrémně náročným vstupem do Ligy národů nemůže Jaroslav Šilhavý počítat s třinácti hráči, přičemž řada z nich by si nárokovala místo v základní sestavě. „Co na to říct… I tak jsme se snažili vybrat nejsilnější možný tým, který byl v danou chvíli k dispozici,“ povzdechl si reprezentační kouč. To ještě nevěděl, že z nominace mu před zápasy se Švýcarskem, Španělskem a Portugalskem vypadnou Jiří Pavlenka s Tomášem Petráškem… Deník Sport popisuje charakter zranění nešťastné třináctky marodů.

  • JIŘÍ PAVLENKA

    Brankář, Brémy

    Před pár dny si náramně užil postup Werderu do bundesligy. Radost měl i z pozvánky do reprezentace. Třicetiletý gólman však byl pozitivní na koronavirus a musel zůstat v Německu.

  • TOMÁŠ KALAS

    Stoper, Bristol City

    Kapitán týmu z Championship hrál fotbal naposledy pátého března. Na marodku byl nuceně odvelen kvůli problémům s třísly. Nestihl už baráž se Švédskem, chybí i na startu Ligy národů.

  • DAVID HOVORKA

    Stoper, Slavia

    Zaznamenal velký návrat po třetí operaci kolene. V nadstavbě byl sice členem základní sestavy Slavie, ovšem i jeho trápily svalové problémy. Potřebuje se dát fyzicky dohromady.

  • ONDŘEJ ČELŮSTKA

    Stoper, Sparta

    Neschopenku odevzdal už v únoru, kdy se zranil v pohárovém duelu s Partizanem. Do kupy se dává doteď. Neexistovala žádná šance, že by se zkušený zadák připojil k národnímu mužstvu.

  • TOMÁŠ PETRÁŠEK

    Stoper, Čenstochová

    Opora polského vicemistra se zranila na pondělním tréninku a na srazu skončila. „Povahu zranění nekomentujeme. Komunikace náleží buď hráči, nebo klubu,“ řekl tiskový mluvčí Petr Šedivý.

  • JAN BOŘIL

    Obránce, Slavia

    Po říjnovém derby na Spartě musel s poškozenou chrupavkou kolenního kloubu na operaci. Spekulovalo se i o konci kariéry. Od doktorů v Německu má příslib, že se na hřiště vrátí.

  • ANTONÍN BARÁK

    Záložník, Verona

    Pro Šilhavého je po odchodu Daridy jasnou jedničkou na pozici podhrotu. Ve Veroně nastřílel jedenáct branek. Jenže na konci sezony si poranil kotník, dva poslední zápasy Serie A nehrál.

  • TOMÁŠ HOLEŠ

    Záložník, Slavia

    Ročník končil na hraně fyzického kolapsu. Za dva roky odehrál 97 soutěžních zápasů, k tomu přípravné duely. Co hůř, podrobné posezonní vyšetření vykázalo zvýšené hodnoty jaterních testů.

  • LUKÁŠ MASOPUST

    Záložník, Slavia

    Poranil si třísla v březnové přípravě ve Walesu, sezona pro něj skončila. Následovala roztržka mezi Slavií a vedením reprezentace. Trenér Šilhavý odmítl, že necitlivě přistoupil k vytíženosti hráče.

  • LUKÁŠ PROVOD

    Záložník, Slavia

    Byť se v březnu vrátil po dlouhých 315 dnech do akce po operaci kolenního vazu, ligový ročník nedohrál. Pozůstatky vážného zranění se projevily, stále není stoprocentně fit.

  • PETR ŠEVČÍK

    Záložník Slavia

    Věčný marod. V uplynulé sezoně odehrál napříč soutěžemi jen čtyřiadvacet utkání, čtrnáct jako člen základní sestavy. Opakovaně se vracel, příčinu svalových i kloubních trablů dosud nikdo nevyřešil.

  • PATRIK SCHICK

    Útočník Leverkusen

    Čerstvý vítěz ankety Fotbalista roku a nejlepší střelec EURO 2020 se v půlce června podrobil operaci pravého třísla. Do přípravy Bayeru se zapojí na konci června.

  • MATĚJ VYDRA

    Útočník Burnley

    Momentálně je tři týdny po operaci přetrženého křížového vazu v koleni. Do hry se vrátí nejdříve po mistrovství světa v Kataru... Dynamický útočník aktuálně řeší svoji budoucnost v klubu.

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud