25. června 2015 • 15:45

Tohle naštvalo Itálii. Portugalci se Švédy drželi remízu a nehráli!

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porazili favorizovanou Anglii jasně 3:1, přesto museli skousnout hořké zklamání. Fotbalisté Itálie vypadli na EURO do 21 let už ve skupině. Odsoudil je k tomu gól Švédska proti Portugalsku z 89. minuty, po kterém už oba týmy nejevily zájem o hru. A to se nelíbilo italskému trenérovi Luigi di Biagiovi.



Itálie si cestu za postupem zkomplikovala hned v prvním zápase, když prohrála 1:2 právě ze Švédy. Po remíze s Portugalskem tak věděla, že musí porazit Anglii a duel Portugalců ze Švédy nesmí skončit remízou. Jenže přesně to se stalo.

Zatímco Itálie drtila Anglii 3:0, ve stejnou dobu vedlo Portugalsko nad Švédskem 1:0. Ovšem severský tým v 89. minutě vyrovnal. Portugalcům i remíza stačila na první místo ve skupině a Švédsko si zařídilo postup na úkor Itálie.

A podle toho závěr zápasu vypadal. Portugalci si jen nahrávali na vlastní půlce, zatímco Švédové je vůbec nenapadali. Oba týmy prostě čekaly na závěrečný hvizd, o výsledku druhého zápasu dobře věděly. Trapné a nedůstojné celého EURO.

VIDEO | Závěr zápasu mezi Portugalskem a Švédskem

Italský trenér se k tomu příliš vyjadřovat nechtěl. „Nechci mluvit o druhém zápase. Chci zdůraznit, že jsem hrdý na své chlapce,“ řekl. Ovšem že si o osudové remíze myslí své, bylo patrné. „Dál věřím v čistotu fotbalu. I když po dnešku asi o trochu méně,“ pronesl.

Italové byli o to smutnější, že je potkal podobný osud jako český tým. Ve své skupině dali nejvíce gólů, nepovedl se jim jen poločas proti Švédsku. „Vždy si po turnaji můžete říct, že jste měli něco udělat lépe. To je fotbal,“ zakončil zklamaný Di Biagio.

Trenér Itálie: Věřím v čistotu fotbalu, ale už trochu méně
Video se připravuje ...

Hvězdný Angličan Kane: Jsem útočník. Nedat gól je zklamání
Video se připravuje ...

Kouč Anglie po vyřazení: Byl to paradoxně náš nejlepší výkon
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud