1. června 2012 • 20:19

Lvíčata táhne Chramosta: Baráži jsme hodně blízko, těší střelce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladoboleslavský fotbalista Jan Chramosta svými góly táhne českou reprezentaci do 21 let. V předešlém utkání evropské kvalifikace dvěma góly zajistil "lvíčatům" v listopadu výhru 2:0 v Arménii a stejný kousek se mu povedl i dnes v Jablonci proti Černé Hoře.




 Mladíci díky jeho trefám zvítězili 2:1 a Chramosta byl rád, že si udržel zlepšenou střeleckou formu ze závěru jarní části první ligy.

"Ze začátku jara jsem měl hodně šancí, ale góly bohužel nepřicházely. Pak jsem se rozstřílel a jsem rád, že jsem to mohl potvrdit i tady v reprezentaci. Jsem za ty góly moc rád," řekl Chramosta po zápase novinářům.

Jeho dnešní branky si byly velmi podobné. Jednadvacetiletý útočník pokaždé dostal přesnou přihrávku ze strany a usměrnil míč do odkryté branky. "Obránci mi dali prostor a pak už nebyl problém uklidit to do prázdné brány. Těžší gól byl asi ten za stavu 0:0. Potřebovali jsme dát první gól, abychom se trošku uklidnili. Jsem rád, že se mi to tam podařilo uklidit," pochvaloval si Chramosta.

Připustil, že v závěru domácí celek zbytečně inkasoval a zkomplikoval si cestu za třemi body. "Byly to úplně zbytečné nervy, dostat takovýhle blbý gól ze standardky. Nevím, jestli to Mára Štěch nějak špatně viděl nebo to vzal vítr. Pak jsme ještě nedali šanci na malém vápně a zbytečně jsme se strachovali. Ale jinak myslím, že jsme zaslouženě zvítězili," řekl.

Na českých mladících se viditelně podepsala pauza po konci ligové sezony, většina hráčů se dostávala do tempa složitěji než obvykle.

"Je pravda, že Černohorci šli do utkání z plné zátěže. Každý to měl jinak, museli jsme se s tím srovnat a jsem rád, že jsme to zvládli," prohlásil Chramosta.

Věří, že Češi dnešní výhrou udělali rozhodující krok k vítězství ve skupině a tím k postupu do baráže o účast na Euru. V úterý si chtějí prvenství pojistit v Andoře.

"Věděli jsme, že když utkání s Černou Horou zvládneme, tak se hodně přiblížíme baráži. Myslím, že teď už tam jednou nohou jsme. Andorra je jasný outsider. Jedeme tam s cílem zvítězit a udělat si i lepší skóre," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud