Jakub Dvořák
24. března 2017 • 20:10

Černý po hattricku za poločas: V Ajaxu se dívali, už mi psali z vedení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stačil mu poločas, aby hattrickem sestřelil Slovensko. Opora české reprezentace do 21 let Václav Černý v přípravném utkání (4:1) ukázal, že není problém spolehnout se na jeho služby v době, kdy chybí někteří další klíčoví hráči. Svým povedeným výkonem udělal radost nejen trenérovi Vítězslavu Lavičkovi, ale pozornost vzbudil i v Ajaxu Amsterdam, za který hraje.



MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 3. • 17:00
Česko
Česko
4:1
ONLINE
24. března
17:00
Slovensko
Slovensko
Góly

Domácí: 11. Černý, 16. Linhart, 42. Černý, 45. Černý

Hosté: 50. Šafranko

Sestavy

Domácí: Vejmola(46. Macej) – Matějů, Kaša, Simič, Holzer – Souček, Trávník(46. Hrubý) – Černý (62. Macek), Čermák(62. Havlík), Nečas – Linhart (76. Mihálik)

Hosté: Chovan – Valjent, Králik, Niňaj (46. Skovajsa), Šatka – Szöke (46. Faško) – Hromada (46. Ivan), Mihalík (46. Špalek), Chrien (83. Vestenický), Brigant (46. Šafranko) – Zreľák.

Karty

Domácí: Niňaj, Souček, Hrubý

Hosté: Szöke

Rozhodčí

Frankowski – Boniek, Golis

Stadion

Městský stadion Karviná Ráj

Střela z dálky, zakončení se štěstím z velkého úhlu a doklepnutí vyraženého balonu. Sečteno = tři góly pro českého křídelníka, který si na podzim prošel několika zdravotními komplikacemi, a v novém roce stihl pouze pár zápasů v druholigové rezervě Ajaxu.

„Nebylo to příjemné období,“ souhlasil po výhře nad Slovenskem hrdina zápasu. „Vytížení v klubu nebylo ideální. Snad jsem dnes ukázal, že se o místo chci porvat,“ prohlásil.

Nad áčkem nepřemýšlím, řekl Černý po hattricku za jednadvacítku
Video se připravuje ...

Na hřišti vydržel 62 minut, přesto mu karvinský stadion aplaudoval. Začnou si ho v Ajaxu teď všímat o poznání více? „Koukal jsem se na telefon a už tam bylo pár zpráv od vedení, takže zápas určitě sledovali,“ přikyvoval. „Moc doufám, že mi tenhle výkon pomůže jak k nominaci na EURO, tak i k více startům za první tým Ajaxu,“ dodal.

Proti Slovensku 19letý křídelník převzal při absenci tří klíčových hráčů ( Schick , Jankto, Barák) roli lídra a na hřišti si vedl velmi sebevědomě. Nicméně si myslí, že jasné vítězství nad východními sousedy je zásluha celé jedenáctky.

Česká jednadvacítka slaví hattrick Václava Černého (třetí zleva) do sítě Slovenska
Česká jednadvacítka slaví hattrick Václava Černého (třetí zleva) do sítě Slovenska

„V tom je síla našeho týmu. Když někdo chybí, nebo jede s áčkem, tak se navzájem dokážeme zastoupit,“ ocenil své spoluhráče, kteří se prezentovali velmi dobrým výkonem.

Považuje duel v Karviné za nejlepší v reprezentačním dresu? Ne tak docela. „Co se týče gólů, tak ano, ale herně se dá pořád dost věcí zlepšit. Jsem rád, že jsme jim dali čtyři góly už v prvním poločase a do kabin šli dobře naladěni,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud