9. července 2017 • 20:17

Vzhůru na Anglii! Devatenáctku čeká v semifinále EURO favorit turnaje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Soupeřem českých fotbalistů ve středečním semifinále mistrovství Evropy hráčů do 19 let bude Anglie. Ostrovní výběr porazil Německo 4:1 a vyhrál skupinu B před Nizozemskem, které v semifinále narazí na Portugalsko.



Český celek tak čeká v Gruzii duel se zatím stoprocentní Anglií, jež porazila Bulharsko 2:0, Nizozemsko 1:0 a poprvé inkasovala až od Německa, jemuž však sama čtyři branky dala. Po třech gólech na turnaji mají na kontě Ryan Sessegnon i Ben Brereton a dělí se o vedení v tabulce střelců.

"Zápas s Německem zvládli Angličané velmi dobře, přestože brzy přišli o své klíčové hráče," připomněl trenér českého týmu Jan Suchopárek zranění Trevoha Chalobaha a Andreho Dozzella.

"Ostatní reprezentační trenéři nám tu pomáhají sledováním soupeřů. Angličany měl na starosti Luboš Kozel a předal mi obsáhlé informace. Mají výborné individuality, jsou efektivní v koncovce. Když budeme i my efektivní směrem dopředu, tak budeme mít šanci. I oni mají vzadu okénka," dodal Suchopárek.

Angličané podobně zvládli základní skupinu i před rokem, pak ale v semifinále podlehli Itálii. Podobně se je bude snažit zaskočit český tým, který usiluje o první postup do finále od roku 2011. Angličané byli ve finále naposledy v roce 2009.

Utkání je na programu ve středu 12. července od 18:15 českého času.

Čeští fotbalisté do 19 let a jejich postupová radost po výhře nad Gruzií
Čeští fotbalisté do 19 let a jejich postupová radost po výhře nad Gruzií

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud