21. června 2022 • 09:25

Lvíčata dnes poznají soka pro baráž na EURO. Ve hře soused i Blízký východ

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
  • Česká jednadvacítka se raduje ze vstřeleného gólu proti AndořeČeská jednadvacítka se raduje ze vstřeleného gólu proti AndořeFOTO: ČTK / Uhlíř Patrik

    Padni komu padni. Už dnes od 13:00 proběhne los baráže o postup na EURO jednadvacítek. Tabulka týmů z druhých míst nebo koeficient se přitom nebudou zohledňovat a všech osm zemí se sejde v jednom osudí. S kým se Češi můžou v ošidném dvojzápase na konci září utkat?

  • Ukrajina

    Jejich krajané doma bojují proti agresorovi – a oni se perou na zeleném jevišti. Ukrajincům se po červnovém návratu do kvalifikace náramně dařilo. Ve čtyřech zápasech brali dohromady deset bodů, povedlo se jim i remizovat s postupující Francií. Domácí zápasy hráli v azylu v Istanbulu.

    Česká jednadvacítka se raduje ze vstřeleného gólu proti AndořeFoto ČTK / Uhlíř Patrik

  • Dánsko

    Má za sebou povedenou kvalifikaci a až do samotného závěru hrálo o klíčovou pozici nejlepšího týmu z druhých míst, kterou si díky skóre udrželo Švýcarsko. Dánové padli jen s vítězem skupiny Belgií a opírali se o pevnou obranu: inkasovali jen celkem šestkrát, stejně jako třeba Češi.

    Karel Pojezný míří s míčem mezi dva hráče AndorryFoto ČTK / Uhlíř Patrik

  • Chorvatsko

    Skvělý podzim, bídné jaro. Chorvaté loni vyhráli úvodních šest zápasů a letos se trápili, porazili jen poslední Estonsko. V minulém týdnu definitivně přišli o první místo ve skupině, když Norsko podle očekávání zvítězilo nad Ázerbájdžánem. Pozor na střelce Roka Šimiče, jenž se v kvalifikaci trefil sedmkrát.

    Kapitán české jednadvacítky Jan Žambůrek přihrává míčFoto ČTK / Uhlíř Patrik

  • Slovensko

    Týmu kolem plzeňského útočníka Mateje Trusy (v kvalifikaci šest gólů) pomohlo jarní škrtnutí Ruska, což ovšem neznamená, že by byl v baráži neprávem. Slováci odehráli dva vyrovnané zápasy se Španělskem (2:3 doma i venku), z osmi partií jim nesedl jen výjezd do Severního Irska (0:1).

    Útočník české jednadvacítky Daniel Fila v náročném souboji s hráčem AndorryFoto ČTK / Uhlíř Patrik

  • Irsko

    Hrdá Itálie v baráži? Tenhle scénář až do minulého úterý nebyl nereálný, ovšem Italové doma porazili Irsko 4:1 a pohlídali si přímý postup. Irové si druhé místo ve skupině pojistili i díky dvěma vítězstvím nad Švédskem, ale taky prohráli v Černé Hoře a remizovali v Lucembursku.

    Michal Ševčík pokračuje s míčem u nohyFoto ČTK / Uhlíř Patrik

  • Izrael

    Proti sveřepým mládencům v modrobílém se zapotili i jinak suverénní Němci: doma 3:2 a venku 1:0. Izraelci měli v kvalifikaci jediný slabší den, když na začátku června překvapivě prohráli v Lotyšsku. Týmu chybí výrazný střelec, nebezpečí může přijít víceméně odkudkoliv.

    Kryštof Daněk stíhá protihráčeFoto ČTK / Uhlíř Patrik

  • Island

    Dlouho se zdálo, že ve skupině D skončí druzí Řekové, jenže zkraje června zpackali šlágr na Kypru (0:3) a otevřeli prostor rozjetému Islandu. Parta z ostrovní země letos ani jednou neprohrála a do baráže ji posunulo i šest zásahů Kristiana Hlynssona, 18letého záložníka juniorky Ajaxu.

    Václav Sejk (v červeném) při zápase s AndorrouFoto ČTK / Uhlíř Patrik

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud