Adam Lacek
27. června 2018 • 01:40

Maradona v rauši! Odmítl naléhání lékařů, po gólu ukázal prostředníčky

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už to vypadalo na thriller, nakonec z toho bylo drama se šťastným koncem pro Argentinu. Jeden z favoritů světového šampionátu v Rusku se po dvou zápasech dostal do nepříjemné pozice, s jedním bodem na kontě potřeboval v posledním utkání nutně vyhrát nad Nigérií. A povedlo se. Argentina vyhrála díky gólu Lionela Messiho a „last minute“ zářezu Marcose Roja. Na tribuně bouřil i legendární Diego Maradona, kterého si během utkání znovu často vybírala kamera.



Před utkáním s Nigérií byla Argentina v krizi, kterou před šampionátem asi nikdo nečekal. Nakonec zvládla postoupit, ale byla to pořádná fuška. Největší hvězda zápasu ovšem nebyla na hřišti, nýbrž na tribuně. V lóži utkání velmi emotivně prožíval Diego Maradona, který byl znovu velkým oblíbencem kameramanů a režiséra.

Do rauše ho dostala už trefa Lionela Messiho ve 14. minutě. Kapitán mistrů světa 1986 nejdříve s rukama zkříženýma na prsou promlouval do nebes a jeho doprovod ho musel přidržovat, aby z lóže nepřepadl. Během dalšího průběhu ho kamera zase zabrala, jak na tribuně poklimbává. Pak zase tancoval s fanynkou Nigérie.

Nejvíce se však rozparádil po vítězné brance Marcose Roja v závěru utkání. Maradona projevil emoce naplno tím, že směrem do hřiště ukazoval prostředníčky. Na koho to bylo mířené, se můžeme jen domnívat. Po utkání se na sociálních sítích objevily videa a fotografie, jak bývalého skvělého fotbalistu muselo vést do útrob stadionu hned několik lidí, pak u něj zasahovali i zdravotníci.

Ačkoliv nevypadal příliš svěže, do nemocnice nemusel. Podle médií jeho potíže způsobil nízký krevní tlak, sám Maradona později na facebooku uvedl, že ho trápil bolavý krk. „Chci všem oznámit, že jsem v pořádku. Nejsem a ani jsem nebyl v nemocnici,“ popřel Maradona informace některých médií. „Bolel mě krk a o poločase mě vyšetřil lékař a doporučil mi, abych raději stadion opustil. Ale jak bych mohl, když jsme hráli o všechno?“ dodal Maradona.

Po první výhře na turnaji Argentina nakonec obsadila ve skupině D druhé místo a v sobotním osmifinále změří síly s Francií.

Diego Maradona během utkání Argentiny s Nigérií
Diego Maradona během utkání Argentiny s Nigérií

FAKTA MS: Argentina zachránila postup v posledních minutách, Maradona málem zkolaboval
Video se připravuje ...

NEJ jedenáctka 2. kola: Dokonalý Stones, hrdina Kroos i zabiják Kane
Video se připravuje ...

Ivan Hašek v OVERTIMU: Trenér Maradona, to je show pro lidi. Teď ho střídá na lavičce
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 51. Moses

Hosté: 14. Messi, 86. Rojo

Sestavy

Domácí: Uzoho – Balogun, Troost-Ekong, Omeruo (90. Iwobi) – Moses, Etebo, Obi Mikel (C), Ndidi, Idowu – Musa (90+2. Nwankwo), Iheanacho (46. Ighalo).

Hosté: Armani – Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico (80. Agüero) – E. Pérez (61. Pavón), Mascherano, Banega, Di María (72. Meza) – Messi (C), Higuaín.

Náhradníci

Domácí: Abdullahi, Akpeyi, Awaziem, Ebuehi, Echiejile, Ezenwa, Ighalo, Iwobi, Nwankwo, Onazi, Ogu, Obi

Hosté: Caballero, Guzmán, Acuňa, Ansaldi, Fazio, Salvio, Biglia, Lo Celso, Meza, Pavón, Agüero, Dybala

Karty

Domácí: Balogun, Obi Mikel

Hosté: Mascherano, Banega, Messi

Rozhodčí

Cakir – Duran, Ongun (vš. Turecko)

Stadion

Krestovsky stadion, Petrohrad

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Chorvatsko 3 3 0 0 7:1 9
2. Argentina 3 1 1 1 3:5 4
3. Nigérie 3 1 0 2 3:4 3
4. Island 3 0 1 2 2:5 1

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud