Pavel Janega
27. června 2018 • 09:24

Hra Argentiny nesmí stát na Mascheranovi. Jsou tam lepší borci

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jestli si myslíte, že Javier Mascherano je nejhorším hráčem Argentiny na letošním MS, nejste sami. Kdysi vynikající defenzivní vlčák šel výkonnostně tak moc dolů, že je překvapením, že se udržel v základní sestavě. A co je horší – on je dispečerem argentinské hry. Tady problém začíná.



Za poslední čtyři roky se toho změní strašně moc. Obzvlášť ve fotbale. Mascherano už není tou nepropustnou zdí a prostě zestárl. S tím nezmůže nikdo nic, bohužel pro nás všechny. Čtyřiatřicetiletý fotbalista však po zimním odchodu z Barcelony neudržel výkonnost na požadované úrovni a je poznat, že momentálně hraje pouze v čínské lize. A ještě prý ne moc dobře, jak se píše.

Ovšem i tak Mascherano pravidelně nastupuje v základní sestavě Argentiny (z nostalgie?) a není to velká sláva. Pár úspěšných soubojů včera snadno přebil jeho pomalý pohyb vedle hbitějších Nigerijců, pokažené jednoduché přihrávky nebo situace, kdy nepříliš dobře četl hru a kvůli špatnému postavení ve špatném prostoru měl často k míči/soupeři hrozně daleko.

Lionel Messi slavil svou branku s kritizovaným trenérem Sampaolim
Lionel Messi slavil svou branku s kritizovaným trenérem Sampaolim


V neposlední řadě se Mascherano nešikovně namotal do penaltového zákroku, po kterém Nigérie vyrovnala, a nebýt Rojova pozdního zásahu, Argentina by objednávala letenky domů. Ale tento (ne)faul je zase na debatu jinam.

Co je zarážející ještě víc, je fakt, že Mascherano při postupném útoku rozvíjí většinu útočných akcí. Což je chyba. To se pak trenér Jorge Sampaoli může u lajny čertit, jak chce, a divit se, proč jsou ofenzivní esa v čele s Lionelem Messim tak odříznutí. Argentinci mají na tuhle práci o dost lépe vybavené borce, například Évera Banegu, jenž to názorně předvedl krásným pasem na Messiho před úvodním gólem.

Banega má schopnosti (a větší předpoklady než Mascherano) na to, aby se stal hlavním režisérem argentinské hry, ale nesmí být ignorován.

FAKTA MS: Argentina zachránila postup v posledních minutách, Maradona málem zkolaboval
Video se připravuje ...

NEJ jedenáctka 2. kola: Dokonalý Stones, hrdina Kroos i zabiják Kane
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 51. Moses

Hosté: 14. Messi, 86. Rojo

Sestavy

Domácí: Uzoho – Balogun, Troost-Ekong, Omeruo (90. Iwobi) – Moses, Etebo, Obi Mikel (C), Ndidi, Idowu – Musa (90+2. Nwankwo), Iheanacho (46. Ighalo).

Hosté: Armani – Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico (80. Agüero) – E. Pérez (61. Pavón), Mascherano, Banega, Di María (72. Meza) – Messi (C), Higuaín.

Náhradníci

Domácí: Abdullahi, Akpeyi, Awaziem, Ebuehi, Echiejile, Ezenwa, Ighalo, Iwobi, Nwankwo, Onazi, Ogu, Obi

Hosté: Caballero, Guzmán, Acuňa, Ansaldi, Fazio, Salvio, Biglia, Lo Celso, Meza, Pavón, Agüero, Dybala

Karty

Domácí: Balogun, Obi Mikel

Hosté: Mascherano, Banega, Messi

Rozhodčí

Cakir – Duran, Ongun (vš. Turecko)

Stadion

Krestovsky stadion, Petrohrad

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Chorvatsko 3 3 0 0 7:1 9
2. Argentina 3 1 1 1 3:5 4
3. Nigérie 3 1 0 2 3:4 3
4. Island 3 0 1 2 2:5 1

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud