6. července 2018 • 20:00

Co rozhodlo duel Francie s Uruguayí? Skvělý Lloris i chybující Muslera

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jedné straně fantastický Hugo Lloris, na druhé chybující Fernando Muslera. Duel Francie s Uruguayí (2:0) zásadně ovlivnily výkony obou gólmanů. Lloris svůj tým zásadně podržel při gólové šanci Martína Cácerese. Muslerovi naopak propadla střela Antoine Griezmanna mířící přímo na něj.



V duelu Francie s Uruguayí se relativně dlouhou dobu neobjevila žádná pořádná šance. Až ve čtyřicáté minutě naskočil Raphaël Varane na standardku Griezmanna a hlavičkou k tyči otevřel skóre.

Necelých pět minut po něm se ovšem náramně blýskl francouzský gólman Hugo Lloris. Ten neuvěřitelným způsobem vytáhl hlavičku Martína Cácerese po standardní situaci. 

 

V 61. minutě pak předvedl obrovskou minelu uruguayský brankář Fernando Muslera, jemuž propadla střela Griezmanna, která mířila přímo na něj. Po utkání se jej však zastal vlastní kouč Óscar Tabárez.

„Všichni jsme viděli, že to nebyl úplně běžný gól, ale Muslera byl až dosud velmi důležitým pilířem naší práce. Hráli jsme proti soupeři, který byl silnější než my,“ tvrdil po duelu Tabárez. 

„Mrzí nás vyřazení, ale musíme jít dál. Mnohé země, které patří mezi fotbalovou elitu, opustily tento turnaj mnohem dříve. Řekl jsem hráčům, že mohou být velmi hrdí a mít hlavy nahoře. Nemůžu proti nim říct nic špatného,“ pokračoval uruguayský kouč.


Svého gólmana se zastal i kapitán Diego Godín. „Jsem pyšný na své spoluhráče, bojovali jako lvi. Jsme tým, který v zápasech i trénincích ze sebe vydává vždycky všechno. Fernando (Muslera) je skvělý brankář. Všichni děláme chyby, jindy nás zachránil úžasnými zákroky,“ řekl na účet Muslery obránce Atlétika Madrid.

Kuriózní branku ani neoslavil střelec Griezmann. 

„Neslavil jsem svou branku, protože na začátku profesionální kariéry mi pomohl Uruguayec (Martín Lasarte), který mě naučil dobré a špatné věci ve fotbale. Takže mám k Uruguayi jako zemi velký respekt. Hrál jsem proti přátelům, takže mi přišlo normální gól neslavit. Uruguay je silný tým, který mi připomínal moje Atlético. Všichni tvrdě pracuji v útoku i obraně a myslím, že se na ně s radostí dívá,“ svěřil se Francouz.

Fotbalisté Francie si po výhře 2:0 zahrají semifinále mistrovství světa, v němž vyzvou lepšího z dvojice Braílie – Belgie.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud