27. března 2021 • 10:17

Potvrzeno: „Němci“ na Belgii nedorazí, hrát mohou až ve Walesu

Autor: vmn, šp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Změna pravidel v Německu dala české reprezentaci šanci. Po zmírnění pravidel byla naděje, že čtveřice Jiří Pavlenka, Pavel Kadeřábek, Vladimír Darida a Patrik Schick bude moct nastoupit i proti Belgii. Pár hodin před zápasem je ale definitivně jasné, že nedorazí.



„Čtveřice se zúčastní až úterního zápasu ve Walesu, což aktuální německá opatření dovolují. Toto řešení má česká reprezentace s kluby už několik dnů schválené a cestu připravenou, přestože původně měla být tato čtveřice k dispozici jen pro úvodní zápas v Polsku proti Estonsku,“ napsal v prohlášení reprezentace její mluvčí Petr Šedivý.

Pavlenka, Kadeřábek, Darida i Schick nastoupili při úvodní kvalifikační výhře reprezentace v Polsku proti Estonsku, pak se ale všichni čtyři němečtí krajánci vrátili ke svým bundesligovým týmům. Aktuálně platná protiepidemická pravidla by jim totiž nařizovala karanténu, pokud by se vraceli z Česka.

Jenže německá pravidla se mění a Česko vypadne ze skupiny zemí, u kterých je při návratu karanténa povinná. Problém pro český fotbal je, že aktualizace začne platit až o půlnoci ze soboty na neděli, tedy po zápase s Belgií.

Vladimír Darida s kapitánskou páskou v zápase proti Estonsku
Vladimír Darida s kapitánskou páskou v zápase proti Estonsku

Třeba Hertha Berlín ale během pátku zveřejnila informaci, že Vladimíra Daridu do Česka pustí, následně ale tweet stáhla. 

„Vedení reprezentace během večera intenzivně komunikovalo s kluby i příslušnými úřady v Německu a Česku a mezitím organizační tým preventivně zajistil pro bundesligové hráče cestu do Prahy, ubytování i povinné testování. Nicméně dva kluby kvůli nejednoznačnému výkladu pravidla v Německu odmítly pustit své hráče na sraz reprezentace s odůvodněním, že opatření vstoupí v platnost až v neděli, a ani německé úřady nedokázaly do této doby potvrdit právní výklad, že v případě sobotního příjezdu nebudou muset tito členové národního týmu po návratu do Německa do karantény,“ popisuje dění posledních hodin Šedivý.

V Edenu tak ani jeden ze čtveřice nenastoupí a všichni se zpět k národnímu týmu připojí až v pondělí v Cardiffu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud