Radek Špryňar
26. března 2021 • 15:35

Spor expertů, jak nahradit „Němce“. Vydra, nebo Pekhart? A střed zálohy?

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Jaroslav Šilhavý stojí před zásadním rozhodnutím, kým zítra proti Belgii nahradí tradiční „nositele kvality“ – Vladimíra Daridu a Patrika Schicka. Deník Sport oslovil několik expertů, na jednotném řešení se neshodli. Co hlas, to názor. Měl by hrát Vydra, nebo snad Pekhart? Má Provod zůstat vpravo, či by měl hrát ze středu jako ve Slavii? Jisté je jedno, zastoupit hvězdy z Německa proti favoritovi kvalifikační skupiny o postup na MS bude značně obtížné. V zamčené části článku kromě názorů Romana Pivarníka či Juliuse Bielika také najdete detailní pohled deníku Sport na možné náhradníky absentujícího bundesligového kvarteta.



V Německu panují přísné koronavirové restrikce. Hráči z bundesligy do Česka nemohou, po návratu by museli do karantény. V zítřejším domácím zápase proti Belgii je tak reprezentace minus čtyři lidi, přichází o kvarteto borců zaměstnané v německých klubech.

Dva z nich půjdou nahradit relativně snadno. Jiřího Pavlenku zastoupí v bráně Tomáš Vaclík. Zkušenost za zkušenost. Kvalita za kvalitu. To samé platí v případě Pavla Kadeřábka, který na pravém kraji defenzivy předváděl zdařilé kejkle při středeční kvalifikační výhře 6:2 nad Estonskem. Na jeho místo se vrátí Vladimír Coufal z West Hamu, za normálních okolností volba číslo jedna.

Ale pak? Jaroslav Šilhavý potřebuje vyřešit dva citlivější problémy: vymyslet stafáž za kapitána Vladimíra Daridu a střelce Patrika Schicka. „Těžká volba. Ať sáhne do klobouku a někoho vytáhne,“ směje se Julius Bielik, bývalý krajní zadák reprezentace.

Situace je totiž značně nečitelná, variabilní, možností je dost. Deník Sport oslovil tři experty s úkolem složit záložní formaci bez Daridy a shodnout se na hrotovém útočníkovi. Výsledek? Každý z odborníků předložil jiný návrh řešení!

Pojďme dešifrovat středové varianty, hledá se vhodné garde k Tomáši Součkovi.

„Dovedl bych si tam představit Provoda. Jeho akční rádius je obrovský,“ vypálí Roman Pivarník, bývalý kouč Plzně. Vzápětí však vlastní verdikt reviduje. „Beru

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud