Michal Kvasnica
29. listopadu 2022 • 13:15

Giroud se nemusí bát. Benzemův návrat nyní neřešíme, říká Deschamps

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z DAUHÁ | V pondělí večer to bylo velké téma: vrátí se Karim Benzema do Kataru a připojí se ke Kylianu Mbappému a spol.? Podle španělských médií čerstvý vítěz Zlatého míče zázračně rychle uzdravil stehenní sval a chystá se v Realu Madrid začít s tréninkem, takže to není vůbec sci-fi. Podle úterních reakcí francouzské reprezentace však comeback tak horký není. „Nejsem si jistý,“ řekl kouč Didier Deschamps. A novináři ze země úřadujících mistrů světa se na tom shodovali.



Skoro tři čtvrtě hodiny oproti původním třiceti minutám trvala tisková konference Francouzů před středečním zápasem s Tuniskem. Na všechny dotazy se ani tak nedostalo, tisková mluvčí se musela médiím omluvit, protože se už „přetékalo“ do časového úseku vyhrazeného pro soupeře.

Za tu dobu však na záložníka Auréliena Tchouaméniho a trenéra Didiera Deschampse padla dohromady jedna jediná otázka na zdravotní stav Karima Benzemy a jeho případný návrat. Zatímco jindy jsou účastníci tiskovek vyloženě bombardováni rezonujícím tématem, jako to bylo například u Portugalců a konce Cristiana Ronalda v Manchesteru United, tentokrát se žádná podobná smršť ani trochu nekonala.

„Nemáme takové zprávy jako chytřejší španělští reportéři,“ rýpnuli si francouzští žurnalisté do kolegů z Madridu. „Podle našich informací to na Karimův přílet nevypadá,“ dodali.

A Deschamps následně mluvil v podobném duchu. „Nejsem si jistý. Není to něco, o čem přemýšlím. Řešíme během turnaje spoustu věcí, ale přiznávám, že tohle nyní ne. Soustředím se na zápas s Tuniskem. S Karimem jsem mluvil, když nás opouštěl. Ví, jaká je jeho situace a jak dlouho bude rehabilitovat. V tuhle chvíli nedokážu říct, jaká bude jeho další budoucnost. Ale nezapomeňte, že postrádáme i Pogbu nebo Kimpembeho, nejen Karima.“

Tchouaméniho, Benzemova spoluhráče a kamaráda z Realu, se na držitele Zlatého míče dokonce nezeptal vůbec nikdo. Vypadá to, že Les Bleus budou mít i nadále na špici zkušeného útočníka Oliviera Girouda, podporovaného zleva Kylianem Mbappém, zprava  Ousmanem Dembélém a podhrotem Antoinem Griezmannem.

O něm se zatím tolik nemluví, ale pro ofenzivu je univerzál z Atlétika Madrid nesmírně cenný. Je z něj jiný fotbalista než dříve, víc playmaker, ale této role se v národním dresu zhostil výborně.

„Skvělý hráč,“ chválil si spolupráci Tchouaméni. „Když ho máte v týmu, dává vám něco navíc, protože se umí přizpůsobit jakémukoli systému. S ním a Adrienem (Rabiotem) máme střed pole dobře vyvážený. Jeden je techničtější, druhý fyzičtější, třetí zase silnější běžecky.“

Jestli však složí Deschamps sestavu na Tunisko ze všech těchto borců, když má jeho mančaft jistotu postupu, nenaznačil. Jenom se usmál a prohlásil, že být první v tabulce skupiny je cíl Francouzů, ačkoli by to při současném stavu znamenalo, že by šli v osmifinále na Argentinu.

Ale ve středu může být vše jinak... „Neřešíme, jestli nás čeká Messi, Polsko, nebo někdo jiný. Ani nemáme žádné preference, musíte být připraveni na kohokoli, když chcete turnaj vyhrát,“ prohlásil Tchouaméni.

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Francie 3 2 0 1 6:3 6
2. Austrálie 3 2 0 1 3:4 6
3. Tunisko 3 1 1 1 1:1 4
4. Dánsko 3 0 1 2 1:3 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud