Jan Podroužek
10. prosince 2022 • 15:00

Simič o chorvatském úspěchu: Hrdinů je hodně. Nejsme jen blázniví Balkánci

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porazit ve čtvrtfinále mistrovství světa Brazílii, to mluví samo za sebe. Chorvatsko žije po čtyřech letech další medailový sen a blízko tomu je i Stefan Simič, zčásti po předcích taky Chorvat, který se teď ve Splitu s Hajdukem chystá na jarní část sezony. „Nejsme jen blázniví Balkánci, o reprezentaci by se mohlo říkat, že je velmoc,“ upozorňuje. V rozhovoru pro iSport Premium 27letý obránce vypráví třeba o hrdinovi Dominiku Livakovičovi.



Kdo by čekal napěchovaná náměstí po celém Chorvatsku, bude v těchto dnech mírně zklamán. „Poslední týden tu hustě prší, lidi se u zápasů potkávají spíš doma, nebo jsou narvané bary a restaurace,“ vypráví Stefan Simič, jemuž s Hajdukem začala příprava na jarní ligovou část chorvatské ligy, a nadšení z „kostkované“ reprezentace má jako na dlani.

I vy jste tedy zůstali v teple?
„Jasně, domluvili jsem se v šesti, co spolu hrajeme za Hajduk, že se potkáme u mě a koukneme se spolu. Takhle to měla asi většina. Ale i tak byla ta noc výborná, postup proti největšímu favoritovi mistrovství světa, to se vždycky musí pořádně oslavit.“

Jednoho spoluhráče máte právě i na šampionátu, útočníka Marka Livaju, nemrzelo vás, že do utkání proti Brazílii nezasáhnul?
„Přáli jsme si to, ale vzali to na sebe Mislav Oršič a Bruno Petkovič, to jsou taky skvělí fotbalisté, vidíte, jak ten balon válí podrážkou jako futsal, špílmachři. A trefili vyrovnání. Přitom Bruno všechny balony na začátku, když přišel na hřiště, ztratil, vypadalo to, že Luka Modrič z něj začíná být vyřízený. Ale pak tam zase vymíchal dva Brazilce a připravil to Marcelu Brozovičovi.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud