16. prosince 2022 • 04:55

Co (ne)víte o Mbappém: gamer a tajemné ženy kolem. Kollera nezaujal

Autor: vmn, vfo, adl
Vstoupit do diskuse
4
  • Video se připravuje ...

    Je možná největší hvězdou mistrovství světa, zřejmě i budoucností celého světového fotbalu. Jako se o posledních dekádách mluvilo coby o éře CR7 a LM10, nyní vstupujeme do věku Kyliana Mbappého. O jeho roli v PSG i pohádkových smlouvách toho už bylo napsáno mraky. Co ale o rychlíku s dobrosrdečným úsměvem tak známé není?

  • Posedlý hráč. Možná až moc

    Už jako malý po trénincích na hřišti trávil dlouhé hodiny s ovladačem v ruce a hrou FIFA na obrazovce. V posledních letech už to dotáhl na přebal slavné hry a sám v ní drží jedno z nejvyšších hodnocení. Jeho parťákem je spoluhráč z PSG (a semifinálový soupeř z mistrovství světa) Ašraf Hakimí a prý jde o největší „pařany“ z celé kabiny.

    Na začátku roku se ale Mbappé prořekl, že přestal hrát FIFA Ultimate Team (FUT), protože „příliš ovlivňovala jeho mysl“. Z toho asi akcionáři EA Sports velkou radost neměli.

  • Boj za záchranu pand

    Když se v srpnu loňského roku narodila v ZOO Beauval jihozápadně od Paříže dvě mláďata pandy velké, šlo obrovskou událost nejen pro chovatele. Vždyť ikonických zvířat žijí ve volné přírodě už necelé dvě tisícovky a každý úspěšný odchov zaslouží velkou oslavu.

    A slavná mláďata potřebují slavného kmotra. Kylian Mbappé tak svým jménem a účastí podpořil snahu o záchranu kriticky ohroženého druhu, jeho kolegou byl slavný čínský skokan do vody Čang Ťia-čchi.

    Kmotr dvou malých pand Kmotr dvou malých pandFoto reuters

  • Kollera zprvu nenadchl

    Když žil v Monaku, chodil se na Kyliana Mbappého dívat, měl to kousek od bytu. Jenže tehdy ještě neznámý teenager Jana Kollera příliš nenadchl… „Úplně nedominoval, ale to mu bylo nějakých šestnáct sedmnáct let. On ovšem během dvou let extrémně vyrostl, a když dostal šanci v rozjetém áčku Monaka, které tou dobou získalo titul a došlo do semifinále Champions League, skokově se zlepšil,“ vzpomínal v rozhovoru pro iSport.cz.

    Jana Kollera Kylian Mbappé nezaujal Jana Kollera Kylian Mbappé nezaujalFoto Blesk: M. Sekanina

  • Francie nechtěla úplatek

    Koho bude reprezentovat? Mladý Kylian Mbappé si mohl vybírat. Většinu svého života sice strávil ve Francii, ale jeho otec Wilfried se narodil v Kamerunu, matka zase pochází z Alžíru, takže možnosti byly minimálně tři.

    Wilfried Mbappé, dodnes Kylianův agent, se před lety nechal slyšet, že původně chtěl, aby jeho syn reprezentoval jeho rodnou zemi – Kamerun. Jenže funkcionáři „Nezdolných lvů“ si měli říct o úplatek, kdežto Francie žádné peníze nechtěla. A tak je Mbappé Francouzem.

    Kylian Mbappé během utkání s Marokem Kylian Mbappé během utkání s MarokemFoto Reuters

  • Bráchové. Mladší a adoptovaný

    Když jsme u rodiny, Kylian není jedináček. Když v roce 2017 přicházel do PSG na hostování, do mládeže klubu přibylo i jméno Ethan Mbappé. Mladšímu bratrovi bude těsně před Silvestrem teprve 16, přesto už má v Paříži profesionální smlouvu a za sebou první povolání do mládežnické reprezentace.

    Do rodiny patří i Jirès Kembo Ekoko. Společné geny sice nemají, ale sdílí vášeň pro fotbal. Jires je synem bývalého zairského (konžského) reprezentanta Jeana Kemba, který svého syna ještě jako dítě poslal do Evropy za vzděláním. Ve Francii se ho ujali Mbappéovi a i on to dotáhl do francouzské reprezentace (byť jen mládežnické) a ligy (za Rennes má přes sto startů). Naposledy hrál před třetmi lety v tureckém Bursasporu. Wilfrieda Mbappého dodnes prohlašuje za svého druhého tátu. 

    Otec Wilfried, synové Kylian a Ethan Otec Wilfried, synové Kylian a EthanFoto twitter

  • Kylian a ženy

    Oficiální informace o přítelkyni Kyliana Mbappého neexistuje, o to větší a rozmanitější jsou spekulace bulvárních médií, ve kterých se nešetří pikantnostmi. V posledních měsících se v souvislosti se Mbappém nejčastěji objevuje jméno belgické modelky Rose Bertramové. Půvabná 28letá zelenoočka má s fotbalisty své zkušenosti, s odchovancem Ajaxu Gregorym van der Wielem má čtyřletou dceru.

    Mluví se také o modelce alžírského původu Ines Rau. Ta se před několika lety stala první transgender Playmate, narodila se jako muž a v šestnácti letech podstoupila operace změny pohlaví. Randit měl Mbappé také s další Belgičankou Stellou Maxwellovou. Modelka zaměřující se na spodní prádlo sama sebe označuje jako sexuálně nevyhraněnou a v minulosti randila třeba s Miley Cyrusovou nebo nebo herečkou Kristen Stewartovou.

    Kylian Mbappé a transgender modelka Ines Rau Kylian Mbappé a transgender modelka Ines RauFoto Twitter

  • Podoba čistě náhodná

    A na závěr jeden vtípek. Během letošního šampionátu se na sociálních sítích začaly šířit fotografie Kyliana Mbpapého a bývalého brazilského brankáře Didy. Ten se ve 24 letech zúčastnil mistrovství světa 1998, které pořádala Francie. Do branky se přes tehdejší zkušenou jedničku Claudia Taffarela nedostal. Fanoušci se na sítích ale bavili jejich velkou podobou s tím, že gólman, který následně slavil úspěchy především v dresu AC Milán, měl během turnaje dost času na potulování se po Francii. A Kylian Mbappé se narodil pár měsíců poté...

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud