8. srpna 2011 • 15:11

Sivokovi je nepříjemné hrát v Norsku po nedávné tragédii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stoper české fotbalové reprezentace Tomáš Sivok přiznal, že mu není zrovna příjemné hrát v norském Oslu přípravné utkání s domácím výběrem krátce po teroristických útocích z 22. července. Věří však, že fotbal alespoň na chvíli pomůže tamnímu obyvatelstvu zapomenout na pumový atentát v Oslu a následný masakr na ostrově Utöya.



"Přiznávám, že mi to není zrovna příjemné. Myslím, že lidi tam teď budou myslet na něco jiného než na fotbal. Mají svých starostí dost," uvedl Sivok v rozhovoru s novináři na dnešním reprezentačním srazu. "Na druhou stranu jim to snad na chvilku pomůže myslet na něco jiného. Ještě uvidíme, jestli s klukama nevymyslíme nějaké gesto. Petr Čech možná něco vymyslí," dodal.

Sivok byl také členem české výpravy na červnovém turnaji v Japonsku, které se stále vyrovnávalo s následky ničivého zemětřesení a vlny tsunami. "Těch nepříjemných zpráv je v poslední době hodně. Je to nepříjemné, když jedete někam, kde se odehrála taková obrovská tragédie. Doufám, že už to skončí," věří Sivok, že příští reprezentační akce bude za příjemnějších podmínek.



Sám se v současnosti musí vypořádat s událostmi v Turecku ve spojitosti s rozsáhlou korupční aférou. Ta zasáhla i jeho klub Besiktas, i když Sivok to příliš nechápe. "Ve vazbě jsou už dva měsíce náš trenér a viceprezident. Ale to jen proto, že chtěli po sezoně koupit hráče z týmu, který jsme náhodou dostali do finále poháru. Přitom ten hráč nám pak dal gól a byl nejlepším hráčem zápasu, takže tam o ovlivnění nemůže být řeč," uvedl Sivok.

Kvůli tomu má nyní během dvou měsíců už třetího trenéra. "Nejprve to převzal asistent, teď ho ve čtvrtek vystřídal portugalský trenér. Navíc jsme odehráli jen asi čtyři přípravné zápasy a kvůli odložení ligy máme ještě měsíc přípravy před sebou. Je to nekonečné. Takhle dlouhou přípravu jsem nezažil," přiznal. "Navíc nikde není psáno, že liga začne. Je dobře, že se korupce řeší. Otázkou ale je, kdy a jak se to vyřeší. Stát se může všechno, ani si nic neodhadnu tipovat," dodal.

Alespoň ho potěšilo, že se nenaplnila hrozba vyřazení Besiktase z Evropské ligy. "Prý to hrozilo, ale dopadlo to dobře. Konečně si tak 18. srpna zahrajeme soutěžní utkání proti Vladikavkazu. Zápasový rytmus nám chybí. Věřím ale, že se do formy dostanu, abych byl stoprocentně připraven na kvalifikační zápas se Skotskem," dodal.

Kvůli dlouhé přípravě uvítal pozvánku do národního týmu na středeční přípravné utkání s Norskem. "Čeká nás další těžký zápas, protože Norové mají velkou kvalitu. Těžko můžeme doufat, že tam vyhrajeme čtyři nula. Ale uvidíme. Máme tu teď hráče, kteří nám v Japonsku chyběli, takže směrem dopředu by to mělo být lepší," dodal.

Trochu ho však mrzí, že si nezahraje proti norskému kanonýrovi Johnovi Carewovi, který není v norské nominaci. "Ani jsem nevěděl, že nebude. Je to škoda, protože bych si chtěl zkusit hrát na takového hráče, který je v osobních soubojích silný třeba jako Kweuke teď ve Spartě. Navíc se mě na něj ptali v klubu, protože dříve také hrál v Besiktasi," prozradil Sivok.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud