Hynek Preisler
7. března 2012 • 10:38

Vlajkonoši v trikoloře. Vzniká reprezentační kotel z klubových fandů

Vstoupit do diskuse
22
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fandové fotbalového národního týmu se spojují. Vedle oficiálního fanklubu české reprezentace vzniká iniciativa s názvem „Vlajkonoši, povstaňte!“. Chce zdokonalit atmosféru při zápasech výběru Michala Bílka vytvořením jednotného „reprezentačního kotle“ složeného ze zástupců Sparty, Ostravy, Slavie a dalších klubů.



„Jsme odhodlaní vytvořit na utkáních české reprezentace skvělou atmosféru. Jsme odhodlaní fandit jako jeden muž našemu národnímu týmu. Jsme odhodlaní sborově zpívat českou hymnu,“ píše v prohlášení iniciativy „Vlajkonoši, povstaňte!“.

S manifestem přišli zástupci fanoušků zatím osmi českých klubů včetně Plzně, Slavie, Ostravy či Olomouce (předpokládá se, že se připojí i Sparta, Liberec a další).

„Na reprezentačních utkáních chyběla jednotnost. Taková choreografie a chorály, jaké mají jednotlivé ligové fankluby, při podpoře reprezentace scházela. Z tohoto důvodu to chceme dát dohromady,“ vysvětlil zástupce fandů plzeňské Viktorie Roman Bakala.

Fandové Rosického a spol. by rádi s podporou Fotbalové asociace České republiky (FAČR) vytvořili jednotný kotel, který by podporoval české reprezentanty a „rozparádil“ celý stadion při reprezentačních akcích.

„Je škoda, že fandění při mezistátních zápasech obstarává moderátor, který musí stadion roztleskat nebo rozkřičet. Kdežto fanoušci připravují atmosféru každý týden, takže jsou ti nejpovolanější a nejtrénovanější,“ řekl Bakala.

Tak vypadá oficiální logo.Foto supporters.cz

Fanoušci počítají i s oslovením celebrit, umělců a známých osobností, které jsou zároveň i fotbalovými fanoušky, jako například Ivana Trojana, Vladimíra Čecha či Ondřeje Vetchého.

„Asociace se k tomu nemůže stavět jinak než kladně. Určitě bude o takových věcech ráda jednat. První příležitostí, jak to ukázat, by mohl být přípravný zápas 1. června s Maďarskem, který chceme pojmout před EURO se stejnou filozofií.

Bylo by ideální, pokud by se síly spojily,“ připustil mluvčí FAČR Jaroslav Kolář.
Vzhledem k systému prodeje a objednávání lístků na EURO však není příliš reálné, že by vlajkonoši mohli „povstat“ už na blížícím se šampionátu.

PŘÍZNIVCI KLUBŮ, KTEŘÍ SE ZATÍM K INICIATIVĚ PŘIPOJILI
Bohemians 1905
Olomouc
Opava
Ostrava
Plzeň
Slavia
Slovácko
Zlín
Vstoupit do diskuse
22

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud