19. června 2017 • 19:25

Němci bez největších hvězd vstoupili do Poháru FIFA. Austrálii porazili 3:2

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Německa i bez největších hvězd vstoupili do Poháru FIFA vítězstvím 3:2 nad Austrálií a v tabulce skupiny B jsou druzí za Chile, které v neděli porazilo 2:0 Kamerun. Úřadující mistři světa dostali poprvé od loňského semifinále mistrovství Evropy s Francií dvě branky, přesto dokázali Austrálii po sedmi letech porazit.



Německý trenér Joachim Löw se na turnaji musí obejít bez hvězd, jako jsou Kroos, Özil, Reus nebo Neuer, přesto se jeho svěřenci dostali proti Austrálii rychle do vedení. Julian Brandt v páté minutě z pravé strany přihrál po zemi z druhé vlny nabíhajícímu Larsi Stindlovi, nestřežený záložník Mönchengladbachu s přehledem zakončil a vstřelil premiérový gól za německou reprezentaci.

Dvakrát musel následně brankář Matthew Ryan zasáhnout proti Brandtovi, své dvě šance v prvním poločase neproměnil ani útočník Sandro Wagner. Australané se do první příležitosti dostali v 37. minutě, když se po přímém kopu ocitl osamocen před brankou Trent Sainsbury, hlavou však minul.

Čtyři minuty před přestávkou už žlutozelení vyrovnali. Tom Rogic nejprve trefil stopera Shkodrana Mustafiho, od něj se však míč odrazil zpět k fotbalistovi Celticu Glasgow a ten napodruhé skóroval. Vzápětí Massimo Luongo fauloval ve vápně Leona Goretzku a nařízenou penaltu proměnil německý kapitán Julian Draxler.

Austrálii nevyšel start ani jednoho poločasu. Hned po přestávce Němci zvýšili na 3:1, když se po Kimmichově pasu prosadil Goretzka a stejně jako Stindl oslavil první branku za německé "áčko". V 56. minutě Australané znovu snížili, po závaru ve vápně se trefil Tomi Juric, jehož gól posvětil videorozhodčí.

Čtvrt hodiny před koncem mohl pojistit výhru Němců střídající Timo Werner, trefil však tyč. Na druhé straně si Bernd Leno poradil se střelou Robbieho Kruseho. Soupeř českého národního týmu v kvalifikaci MS 2018 neprohrál už pojedenácté v řadě.

Kapitán Německa Julian Draxler slaví výhru nad Austrálií
Kapitán Německa Julian Draxler slaví výhru nad Austrálií

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 6. • 17:00
Austrálie
Austrálie
2:3
ONLINE
19. června
17:00
Německo
Německo
Góly

Domácí: 41. Rogic, 56. Juric

Hosté: 5. Stindl, 44. Draxler, 48. Goretzka

Sestavy

Domácí: Ryan (71. Troisi) – Mooy, B. Wright, Sainsbury, Degenek, Milligan – Leckie, Rogic, Luongo (46. R. Kruse), Behich – Juric (87. Cahill).

Hosté: Leno – Kimmich, Rüdiger, Mustafi, Hector – Stindl (78. Can), Rudy – Brandt (63. Süle), Goretzka, Draxler – Wagner (58. Werner).

Náhradníci

Domácí: Vukovic, Langerak, McGowan, McGowan, Smith, Hrustic, Irvine, Jedinak, Kruse, Troisi, Cahill, MacLaren

Hosté: Demirbay, Süle, Plattenhardt, Werner, Ginter, Trapp, Henrichs, Younes, Can, ter Stegen

Karty

Domácí: Sainsbury

Hosté: Goretzka

Rozhodčí

Geiger – Fletcher, Morgante (vš. USA)

Stadion

Olimpijskij stadion Fišt, Soči

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud