19. listopadu 2018 • 10:30

Slavný signál proti Slovákům. Sionko popsal, jak vznikla Brücknerova lest

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejslavnější zápas Česka proti Slovensku? Jednoznačně ten z podzimu 2006. Tehdejší parta, kterou po MS v Německu opustil Pavel Nedvěd a Karel Poborský ovládla federální derby 3:0. Dvěma góly k tomu před 12 lety pomohl i Libor Sionko. „Pro mě to bylo jedno z nejlepších utkání. Dva góly jsem sice vstřelil ještě Skotsku, ale ten zápas byl specifický tím, že byl kvalifikační,“ vzpomíná 41letý internacionál.



V září 2006 přejeli Češi v prvním kvalifikačním utkání o EURO 2008 Slovensko 3:0 a lví podíl na rekordní venkovní výhře měl Libor Sionko, který dva góly sám vstřelil a na jeden po parádním signálu při standardní situaci přihrál Janu Kollerovi.

Tomáš Rosický jej chytře uvolnil přízemní přihrávkou za obranu a Sionko přihrávkou našel volného Kollera, který dorážel do prázdné branky. Slováci nevěděli, která bije.

„Byl to signál Karla Brücknera, který jsme cvičili velmi často až do podrobných detailů. Jsem moc rád, že to vyšlo. Trenér měl tenkrát obrovskou radost. Byla to z 90 procent jeho zásluha. Byl to pravdu geniální signál, kterým jsme zaskočili slovenský tým,“ vzpomíná po 12 letech Sionko.

Pro něj to byl díky dvěma trefám vskutku výjimečný večer. „Bylo to jedno z mých nejlepších utkání. Dva góly jsem sice vstřelil ještě Skotsku, ale ten zápas byl specifický tím, že byl kvalifikační. Fanoušci tehdy vytvořili parádní kulisu a atmosféra byla správně vyhrocená. Škoda, že takových derby nemáme víc.“

Slavný signál proti Slovákům. Sionko popsal, jak vznikla Brücknerova lest
Video se připravuje ...

Vstupenky na Česko-Slovensko jsou stále k mání na webu www.vstupenkyfotbal.cz v cenových relacích od 390 korun.

Šilhavý o Hapalovi: Klidně bych s ním mohl jet na dovolenou
Video se připravuje ...

Kouč Slováků Pavel Hapal: Zazpívám si obě hymny
Video se připravuje ...

Dočkal: Každý má rád zápasy o všechno. Výhru Slováků nad Ukrajinci nepřeceňuje
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud