Jan Malý
Premium
13. března 2019 • 13:45

Čaj z bylin i fitko od osmi let. Král vyletěl do repre, čím je ojedinělý?

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Připodobnění k obránci Davidu Luizovi z Chelsea se s ním kvůli kudrnaté hřívě na hlavě táhne už od žáků. Ale pozor, u Alexe Krále už srovnání není zdaleka to nejzajímavější. V posledních týdnech zaujal výkony, tím, jak ve Slavii vyletěl. Dvacetiletý talent měl odmala neuvěřitelně propracovanou přípravu a teď se mu veškeré úsilí vrací. V úterý byl poprvé povolán do seniorské reprezentace na zápasy v Anglii a s Brazílií. 



Bylo po prvním zápase Evropské ligy v Seville. Slávistický záložník Alex Král dával rozhovory, kde mimo jiné vysvětloval svou kuriózní trefu ramenem, když kolem něj procházel trenér Jindřich Trpišovský a pochvalně ho podrbal po jeho střapatých vlasech. Ocenění si zasloužil nejen za výkon na půdě španělského favorita. 

Málokdo čekal, že si dvacetiletý navrátilec z Teplic v nabité červenobílé armádě vybuduje důležitou roli tak brzy. Jenže slávistická sestava bez něj je v posledních zápasech takřka nepředstavitelná a uhranul i trenéra reprezentačního áčka Jaroslava Šilhavého, který ho premiérově nominoval do národního týmu. „Je to přesně jeden z těch důvodů, proč každý den trénuji a všechny věci okolo fotbalu dělám naplno,“ vážil si Král pozvánky do elitního výběru země. 

Ano, že dělá věci okolo fotbalu naplno, na něj dokonale sedí. „Viděl jsem daleko talentovanější hráče, ale Alex své nedostatky svou cílevědomostí zahladil. U takhle mladého hráče jsem se nesetkal s tím, aby si takhle šel za svým cílem,“ charakterizoval Krále trenér Teplic Stanislav Hejkal, který ho měl v minulosti v juniorce severočeského klubu a ještě na podzim ho vedl v teplickém áčku. 

Extrémní ctižádost je v něm zakořeněná odmala. „Jeho přístup byl ojedinělý. I ostatní hráči pracovali navíc, dělali individuální věci. Ale u Alexe to bylo výjimečné,“ zavzpomínal Milan Štěrba,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud