Jan Malý
Premium
16. října 2020 • 12:50

Vydra šanci využil jen napůl. Zabiják v něm nedorostl, ale může se hodit

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Absence zapříčiněné zraněními či koronavirovými opatřeními mu přihrály jedinečnou šanci. Útočník Matěj Vydra odehrál všechna tři utkání národního týmu během uplynulého srazu coby člen základní sestavy. Jak si vedl? Jeho hodnocení je rozpačité, nabídnutou možnost nevyužil naplno. Ve hře se nejevil špatně. Předvedl rychlost, měl dobrý pohyb, byl odolný v soubojích, ale zle tápal v koncovce. Trefil se proti Izraeli, ale další nevyužité brankové příležitosti jeho výkony degradují.



Nejprve jeho hlavičku v pohodě sebral brankář David Marshall, následně ostrým halfvolejem málem rozbil reklamní panel. Dalším obstřelem ze strany bránu taky minul, do sítě neprošla ani jeho teč po hlavičce Tomáše Součka.

Útočník Matěj Vydra si ve středu proti Skotům v zápase Ligy národů našel dost střeleckých pozic, jenže ani jednou neuspěl. I proto Češi v Hampden Parku padli 0:1 a blonďatý forvard si místo v národním mužstvu nějak zvlášť neupevnil.

Vydra hrál do právě skončeného srazu naposledy za elitní český výběr loni v březnu proti Brazílii, nečekané okolnosti ho teď posadily do pozice hlavního útočníka.

Do reprezentace se vrátil i proto, že v anglickém Burnley se jeho postavení za uplynulé měsíce výrazně zlepšilo, v nové sezoně naskočil do všech šesti soutěžních zápasů, dal dvě branky v poháru. To, že někdo pravidelně hraje slovutnou Premier League, je pro jakéhokoli stavitele českého národního týmu dobré doporučení.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud