Michal Kvasnica
20. prosince 2021 • 07:40

Exotické reprezentační angažmá pro Lavičku? Trenér už odletěl na jednání

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po tři čtvrtě roku dlouhé pauze se kouči Vítězslavu Lavičkovi rýsuje angažmá v Perském zálivu, kde o něj projevila zájem reprezentace Kuvajtu. Podle informací iSport.cz už tam 58letý trenér odletěl o víkendu jednat. „Můžu to potvrdit,“ odepsal Lavička přímo z Asie. Pokud vše klapne, byl by po Milanu Máčalovi a Dušanu Uhrinovi starším třetím Čechem, který by tamní nároďák vedl.



V březnu skončil Vítězslav Lavička v polském Slasku Wroclaw, ale nyní by se zkušený trenér mohl dočkat vánočního dárku v podobě nového angažmá. A šlo by o velmi zajímavou práci.

Podle informací iSport.cz o něj už před několika týdny projevila zájem reprezentace Kuvajtu, který v posledních dnech tak zintenzivnil, že tam kouč o víkendu osobně odcestoval řešit budoucnost.

„Ano, mohu potvrdit, že jsem odletěl do Kuvajtu na jednání o mém případném trenérském angažmá u místní reprezentace,“ odepsal v neděli večer Lavička redakci.

„Jaký však bude výsledek našeho jednání, v tuto chvíli nedokážu odhadnout,“ dodal.

Tomáš Souček v obležení Kuvajťanů
Tomáš Souček v obležení Kuvajťanů

Pro Lavičku by šlo po Wroclawi a Sydney o třetí zahraniční štaci a druhou reprezentační. Dřív dvakrát vedl českou jednadvacítku, seniorský výběr však nikoli.

V Kuvajtu, jenž v listopadu dorazil na přípravné utkání do Olomouce a od týmu Jaroslava Šilhavého schytal debakl 0:7, jej má v současnosti na starosti Španěl Carlos González. Starší bratr Pabla, záložníka Sigmy, však zřejmě skončí a vrátí se k výběru U23.

Pokud by se jeho nástupcem stal opravdu někdejší šéf lavičky Sparty či Liberce, potkal by se v monarchistickém státu v Perském zálivu se slovenským kolegou Romanem Pivarníkem. Ten momentálně působí v tamním klubu Al-Tadamon SC.

Kuvajtský nároďák dřív úspěšně trénoval Milan Máčala či Dušan Uhrin starší, Lavička by byl třetím Čechem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud