31. srpna 2013 • 11:05

Ribéry líbal Guardiolu: Gól jsem věnoval Pepovi. Proti Mourinhovi!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Tvrdili, že to není duel Guardiola versus Mourinho. Ale byl. Právě tito dva trenéři, kteří se v oblibě příliš nemají, soupeřili napřímo o první trofej na lavičkách Bayernu, respektive Chelsea. Guardiola vyhrál. Na penalty. A dokonce mu Franck Ribéry věnoval svůj gól. „Proti Mourinhovi!“ křikl francouzský záložník.



MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 8. • 20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
3:2
ONLINE
30. srpna
20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
Góly

Domácí: 48. Ribéry, 120+1. Martínez, . Shaqiri

Hosté: 8. Torres, 93. Hazard

Sestavy

Domácí: Neuer – Rafinha (56. Martínez), Boateng, Dante, Alaba – Lahm "C", Kroos – Robben (95. Shaqiri), Ribéry – Müller (71. Götze) – Mandžukić. Trenér: Josep Guardiola.

Hosté: Čech – Ivanović, Cahill, David Luiz, Cole – Ramires, Lampard "C" – Schürrle (87. Obi Mikel), Oscar, Hazard (113. Terry) – Torres (98. Lukaku) Trenér: José Mourinho.

Karty

Domácí: Ribéry, Boateng

Hosté: Cahill, Ramires, Luiz, Ramires (č), Torres, Lukaku, Cole

Rozhodčí

J. Eriksson – M. Klasenius, S. Wittberg – S. Johannesson, M. Strömbergsson (vš. SWE)

Stadion

Stadion Eden, Praha (CZE)

Návštěva

20 800 (vyprodáno) diváků

Pro fanouška Bayernu šlo o srdceryvný moment. Franck Ribéry prostřelil Petra Čecha z obrovské dálky a rozběhl se k trenérovi Josepu Guardiolovi. Oba si něco při slavení špitali. Co? „Řekl jsem mu, že ten gól je pro něj. A proti Mourinhovi!“ netajil Ribéry.

VIDEO: Jak Ribéry slavil gól s Pepem Guardiolou

Guardiola a Mourinho? Tihle dva se nemají rádi už z doby, kdy proti sobě stáli na lavičkách Barcelony a Realu Madrid. Od té doby se traduje jejich nenávist, kterou ještě přiživil páteční duel Superpoháru.

Mourinho si stěžoval na švédského rozhodčího. Tvrdě zkritizoval vyloučení Ramirese. Sepsul i fotbalovou vládu v UEFA, která se prý spikla proti jeho týmům.

Ale nepředbíhejme. Už na hřišti to bylo vyhrocené. Hráči bojovali za své trenéry. A když za nepříznivého stavu Ribéry vyrovnal dalekonosnou pumelicí, hned se vydal za Guardiolou.

„Jak jsem za ním spěchal, ten moment byl neobyčejný,“ říkal po zápase Ribéry.

Trenéra objal, dal mu pusu. Guardiola jej chytil kolem krku. Oba slavili senzační trefu. „S Pepem mám super vztah, tohle vítězství v Superpoháru je pro něj důležité,“ přiznal francouzský fotbalista.

Chybělo pár vteřin a mohlo to být jinak, smutnil Čech po Superpoháru
Video se připravuje ...


Do očí pak Guardilovi řekl, koho že v pátek vlastně sestřelil. Ne Chelsea, ne brankáře Čecha. Ale toho zlého pána na lavičce – Portugalce Mourinha. Netajil se tím, novinářům se spíš chlubil.

„Bojovali jsme do poslední minuty. Pro Bayern to je zasloužený úspěch,“ dodal Ribéry.

A pak že nešlo o souboj Guardiola vs. Mourinho. Šlo! A všichni si to uvědomovali. Pep – José 1:0.



Radost hráčů Bayernu po triumfu v Superpoháru. Mnichovští vyhráli nad Chelsea v Edenu po penaltovém rozstřelu a náramně si to užívali
Radost hráčů Bayernu po triumfu v Superpoháru. Mnichovští vyhráli nad Chelsea v Edenu po penaltovém rozstřelu a náramně si to užívali

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud