Pavel Janega
31. srpna 2013 • 07:28

UEFA si zasedla na Mourinha!? Rozhodčí zase zabil pohárový zápas, stěžuje si

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

A dost! Josému Mourinhovi došla trpělivost. Po Superpoháru s Bayernem Mnichov (2:2, 4:5 na penalty) trenér Chelsea naznačil, že on a jeho týmy jsou oběťmi spiknutí ze strany UEFA.



MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 8. • 20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
3:2
ONLINE
30. srpna
20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
Góly

Domácí: 48. Ribéry, 120+1. Martínez, . Shaqiri

Hosté: 8. Torres, 93. Hazard

Sestavy

Domácí: Neuer – Rafinha (56. Martínez), Boateng, Dante, Alaba – Lahm "C", Kroos – Robben (95. Shaqiri), Ribéry – Müller (71. Götze) – Mandžukić. Trenér: Josep Guardiola.

Hosté: Čech – Ivanović, Cahill, David Luiz, Cole – Ramires, Lampard "C" – Schürrle (87. Obi Mikel), Oscar, Hazard (113. Terry) – Torres (98. Lukaku) Trenér: José Mourinho.

Karty

Domácí: Ribéry, Boateng

Hosté: Cahill, Ramires, Luiz, Ramires (č), Torres, Lukaku, Cole

Rozhodčí

J. Eriksson – M. Klasenius, S. Wittberg – S. Johannesson, M. Strömbergsson (vš. SWE)

Stadion

Stadion Eden, Praha (CZE)

Návštěva

20 800 (vyprodáno) diváků

Portugalský kouč zuřil nad vyloučením Ramirese. Tvrdil, že švédský sudí "zabil" utkání. A že červená karta je jen důsledek jeho osobního vztahu s evropskou fotbalovou vládou.

„Jsem zklamaný, protože lepší tým prohrál. Tým, který si zasloužil trofej, prohrál. Ale to se ve fotbale stává,“ spustil José Mourinho před novináři.

V tu chvíli už působil rezignovaně, jakoby s nepřízní sudích dopředu počítal. Byť jim na konci základní hrací doby zuřivě mnohé verdikty vyčetl.

„S tím, že můj tým dohrává v evropských pohárech v oslabení, mám velké zkušenosti. Takže jsem mohl zareagovat. Mohl jsem trénovat moje hráče na hru s deseti muži. Proto, i když byli velice unavení, mohli hrát s Bayernem vyrovnaný zápas a dokonce vstřelit gól. Na hřišti nechali úplně všechno,“ pochválil sebe i svoje svěřence Mourinho.

VIDEO: Přísná druhá žlutá karta pro Ramirese

Na přímou otázku, zda (ne)souhlasí s vyloučením Ramirese, se nepřímo pustil do kritiky švédského arbitra. „Lidé, kteří se živí fotbalem, znají důležité pravidlo: vášeň pro fotbal. A pokud fotbal milujete, nezabijete finále druhou žlutou kartou, jako byla tahle. Prostě nezabijete finále,“ zopakoval kontroverzní kouč s tím, že mnoho žlutých karet uděleno nebylo.

„Třeba tu pro Danteho,“ odvětil. „Dobrý anglický sudí by zastavil hru a řekl Ramiresovi: Hele, nikomu jsi neublížil, ale nemusíš to dělat znovu. Nebo by hráči Bayernu řekl: Nesimuluj a nezkoušej provokovat. Hraj férově.“

Radost hráčů Bayernu po triumfu v Superpoháru. Mnichovští vyhráli nad Chelsea v Edenu po penaltovém rozstřelu a náramně si to užívali
Radost hráčů Bayernu po triumfu v Superpoháru. Mnichovští vyhráli nad Chelsea v Edenu po penaltovém rozstřelu a náramně si to užívali

Mourinho se znovu opřel do UEFA, která prý ničí jeho týmy. Vzpomněl na několik zápasů, v nichž nedohráli jeho svěřenci v plném počtu.

„Hrál jsem asi dvakrát nebo třikrát v deseti proti Barceloně. V Interu jsem zažil oslabení šedesát minut v semifinále Ligy mistrů s Barcelonou. Jdu do Realu a v semifinále Ligy mistrů hraju o deseti znovu. Teď se vrátím do Chelsea a Superpohár dohráváme zase v oslabení,“ kroutil hlavou.

Někteří britští novináři se jeho slovům nestačili divit. Třeba list Daily Mail doprovodil jeho slova titulkem: „On že se změnil?“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud