1. května 2016 • 20:57

Ščasný: Ofsajd jsem neviděl, ale faul na Frýdka byl trestný čin!

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Muži v černém utkání Sparty v Teplicích (1:1) nezvládli. Nejprve nepochopitelně pustili hosty do vedení z evidentního ofsajdu, ve druhém poločase zase ušetřili domácího Martina Filla minimálně žluté karty za faul loktem na Martina Frýdka. „Tohle považuju za trestný čin!“ soptil trenér hostí Zdeněk Ščasný.



Ladislav Krejčí centruje, Ondřej Zahustel střílí a Tiémoko Konaté jeho nepovedený pokus uklízí do brány z jasného ofsajdu. Tak viděli akci Sparty z nastavení prvního poločasu snad všichni na stadionu – s výjimkou rozhodčích. Asistent Ivo Nádvorník praporek nezvedl a hlavní sudí Jan Jílek tak vedoucí gól hostí uznal.

„Samozřejmě jsme věděli, že gól Sparty byl neregulérní, ale hráče kvůli tomu nebylo těžké na druhý poločas motivovat,“ přiznal domácí kouč David Vavruška. „Byla to výzva a mně se strašně líbilo, jak se k tomu mužstvo postavilo. V té chvíli mohl v podstatě ztratit jen soupeř a podle toho také druhý poločas vypadal.“

Teplice - Sparta: Konaté vstřelil gól z ofsajdu, rozhodčí ho uznali
Video se připravuje ...

I hosté nicméně cítili křivdu, tu největší po souboji Martina Filla s Martinem Frýdkem, po kterém zůstal sparťan ležet na trávníku a musel být odnesen na nosítkách. Televizní záběry prokázaly, že šlo o Fillův faul loktem, jenže Jílek paradoxně odpískal trestný kop pro Teplice.

„Já jsem si vždycky myslel, že bránit zdraví hráčů je to nejdůležitější. Martin Frýdek dostal třikrát loktem od Filla do obličeje a teď ho odvážejí do nemocnice s otřesem mozku, co vám k tomu mám víc říct? Že za tyhle zákroky hráč dohrál, je pro mě naprosto nepochopitelné, když se bavíme o ofsajdu. A to vůbec nezpochybňuju, jestli byl, nebo nebyl, já jsem to neviděl, takže o tom nediskutuju a nechci o tom vůbec polemizovat. Pokud byl, samozřejmě chyba. Ale tohle považuju za trestný čin, protože Frýdek dostal třikrát do obličeje beztrestně, bez žluté karty,“ rozčiloval se Ščasný.

Teplice - Sparta: Frýdka po faulu odnesli. Trestný čin, zuřil Ščasný
Video se připravuje ...

„Když se bavíme o ofsajdu, bavme se i o standardkách a o faulu, který byl před vyrovnávacím gólem, abychom byli féroví, protože tolik standardek jsem za poločas nezažil,“ dodal.

CELÝ SESTŘIH: Teplice - Sparta 1:1. Remízu zařídil krásným gólem Potočný
Video se připravuje ...

Teplice - Sparta: Potočný vyrovnal na 1:1 nádhernou ránou z opakovaného přímáku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud