Pavel Kalouš
22. února 2012 • 19:25

Villas-Boas zapomněl nákres se sestavou. Rebelové měli hrát!

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO | Tenhle papír se na veřejnost dostat neměl. Kouč Chelsea André Villas-Boas zapomněl na taktické poradě před zápasem s Neapolí v hotelu svůj nákres s tím nejdůležitějším – sestavou. A v té překvapivě ještě pár hodin před utkáním figuroval i zraněný obránce John Terry.



Ve středu obrany John Terry, na jejím levém okraji Ashley Cole, v záloze Michael Essien a Frank Lampard, zatímco na střelce Didiera Drogbu zbylo místo jen na lavičce.

Tak ještě v úterý dopoledne, jen pár hodin před úvodním utkáním osmifinále Ligy mistrů v Neapoli, vypadala na týmové taktické poradě sestava Chelsea. Realita na hřišti, která předcházela porážce londýnského klubu 1:3, však nakonec vypadala úplně jinak.

Terry sice s týmem do Itálie dorazil, údajně před utkáním i trénoval, jenže už před výkopem klub oznámil, že jeho zranění kolene je vážnější a mimo hru bude ještě další dva měsíce.

V sestavě ho nakonec nahradil David Luiz, místo Ashleyho Colea byl v základní jedenáctce překvapivě José Bosingwa, Essien s Lampardem pak uvolnili místo pro Drogbu a Florenta Maloudu. Posty v ofenzivě navíc Villas-Boas radikálně zamíchal.

Papírek se sestavou, který zapomněl kouč Chelsea Villas-Boas na hotelu před utkáním s Neapolí Papírek se sestavou, který zapomněl kouč Chelsea Villas-Boas na hotelu před utkáním s NeapolíFoto Twitter

Proč? Kritizovaný kouč Chelsea po zápase potvrdil, že rukou psaná sestava, jejíž tajnou fotografii otiskl italský deník Gazzetta dello Sport, není podvrh ani žert.

„Byla to skutečně jedna varianta, o které jsem uvažoval,“ připustil Villas-Boas, který se po úniku svého nákresu hodně zlobil na vedení hotelu Vesuvio, kde výprava Chelsea bydlela.

Nabízejí se dvě vysvětlení, proč portugalský kouč na poslední chvíli sestavu změnil. Podle některých zdrojů mohla být sestava s Terrym a bez Drogby jen blufováním, kterému se mohl Villas-Boas přiučit během několika let po boku vyhlášeného lišáka Josého Mourinha.

A nebo jde o indicii, že k hádce mezi hráči a koučem, o které psal iSport.cz zde, došlo dost možná až těsně před utkáním.

Právě Cole, Essien a Lampard, kteří oproti původnímu nákresu v sestavě překvapivě chyběli, totiž v Chelsea patří k nejhlasitějším rebelům. Právě tyhle tři pak také Villas-Boas poslal na hřiště jako střídající hráče.

Je to stále jen náhoda?

Frank Lampard odchází z hřiště po posledním hvizdu.
Frank Lampard odchází z hřiště po posledním hvizdu.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud