5. dubna 2012 • 17:55

Dobrá zpráva: Muamba se zotavuje, už udělal první kroky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Necelé tři týdny po zástavě srdce během fotbalového zápasu Anglického poháru udělal záložník Boltonu Fabrice Muamba první kroky. Den před pátečními 24. narozeninami se dnes chvíli procházel po nemocniční chodbě, nicméně stále zůstává pod dohledem lékařů na jednotce intenzivní péče v Londýně.



"Vstal z postele, začal znovu chodit, mluvit a také má ten svůj široký úsměv, který u něj všichni tak rádi vidíme," řekl dnes novinářům trenér Boltonu Owen Coyle.

Muamba zkolaboval 17. března při zápase na hřišti Tottenhamu. Lékaři se snažili obnovit srdeční činnost 78 minut, celou tu dobu už byl fakticky mrtvý.

"Je potřeba zdůraznit, že má před sebou ještě dlouhou cestu, ale jeho zlepšení je pozoruhodné. Postupuje správným směrem, snad to tak bude pokračovat," dodal Coyle na adresu bývalého člena anglické reprezentace do 21 let, který za Bolton odehrál za necelé čtyři roky 130 zápasů.

Záchráři se snaží hráči okamžitě pomoci
Záchráři se snaží hráči okamžitě pomoci

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud